Press "Enter" to skip to content

“Ритнитопъ” и БАМФ официално обявиха своето медийно партньорство!

Партньорството между иновативния футболен медиен проект “Ритнитопъ” и БАМФ стартира от първи април тази година!

Българска Асоциация Мини Футбол е учредена през 2008 година в София, като тази година чества 15 години от създаването си. Асоциацията е с лиценз за организиране на различни аматьорски турнири по мини футбол като Футбол 5+1, 6+1, 7+1, 8+1 и други.

БАМФ е единственият официален партньор на Български футболен съюз в мини футбола и разполага с представители в 28 регионални центъра у нас. Отборите, играещи в лигите на БАМФ в България наброяват над 1000, а футболистите са близо 20 000.

БАМФ организира местни, регионални, национални и международни турнири по мини футбол, които се отличават с огромен интерес от страна на публиката, отразявани са от местни и национални медии и винаги представят перфектна спортно техническа организация. БАМФ е съучредител на Европейската федерация по мини футбол на Конгреса в Прага през 2012 година, като през годините е участвала активно в развитието на спорта на европейско и световно ниво.

Към днешна дата президентът на БАМФ Борислав Александров е президент и на Европейската федерация по мини футбол (EMF), а друг българин, Иван Иванов, е изпълнителен директор на EMF. България изпраща редовно представители на турнирите на EMF като Champions League, Eurocup и Euro Business, като в категория ветерани страната ни е вицешампион на Стария континент от 2021 година.

Отборът на КЦМ 2000 Груп донесе за страната ни бронзов медал от Шампионската лига на Европа през 2019 година. Съставите на КЦМ 2000 груп и Тера Трак са и шампиони от последните 2 издания на Клубното европейско първенство по Футбол 8.

Отборът на КЦМ 2000

БАМФ поддържа национален отбор по мини футбол, който е бронзов медалист на Европа от последния шампионат на континента в Словакия. В друг формат, Футбол 5, страната ни е световен вицешампион от 2018 година от състезанието в Кейптаун, Южна Африка. Състезанията, организирани от БАМФ, се излъчват на живо със специализиран софтуер, води се статистика на срещите в реално време, а опитни съдии ръководят двубоите. Традиционни интервюта преди и след мача съпътстват участниците в състезанията на БАМФ, а професионални фоторепортери ежедневно присъстват на терените на асоциацията.

След провели се в София разговори между президента на БАМФ Борислав Александров и създателя на “Ритнитопъ” Теодор Антонио Георгиев, двете страни се съгласиха да сключат официално медийно партньорство, което има и социален елемент! Целта популяризиране на масовия спорт сред подрастващите, което да доведе до по-здравословен начин на живот!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *