Press "Enter" to skip to content

Отборите с най-лоша голова разлика в Трета лига

Днес ще ви покажем част от отборите, отпаднали с най-лоша голова разлика в последните години от Трета лига

Трета лига, или известна още като “В” група у нас, редовно ни поднася редица изненади. Може би почти всеки сезон една от тях е разликата между първия и последния. И докато често битката около първите места се оказва много интересна, развитието при последните позиции не за първи път ни представя най-различни куриози.

“Преслав” (Велики Преслав), сезон 2013/2014

Велики Преслав е градче в област Шумен. Неговият тим се състезава в тогавашната Североизточна “В” група. Още от миналия сезон отборът не успява да се утвърди като фаворит, завършвайки на 12-то място от общо 15 отбора с 24 точки от 28 мача, на 7 зад 11-тия -“Черноморец” (Бяла), и на 4 пред 14-тия – “Провадия”.

През сезон 2013/2014 обаче другите споменати отбори се изкачиха напред в класацията, а тимът от втората българска столица остана последен, с едва 4 точки от 30 мача. Головата разлика беше 18:186. Тази разлика включва загуби с 10:0 от “Септември” (Тервел), със 7:0 от “Белица”, с 12:0 от “Бенковски” (Бяла), с 11:0 от “Светкавица” (Търговище), с 14:0 от “Тича 1948” и “Кубрат”, както и с 9:0 от “Волов” (Шумен).

Емблемата на ФК “Преслав”

Към момента футболът в града е значително променен. В днешно време “Преслав” се състезава в областното първенство, като няма особени шансове за завръщане в Трета лига. Освен него се носи и славата на “Златен век”, който е на първо място в Южната подгрупа на местното първенство.

“Германея” (Сапарева баня), сезон 2016/2017

Преминаваме напред във времето, когато нещо подобно беше повторено, но на другия край на страната. По това време тимът от курортното градче също не може да се похвали със статут на фаворит. Отборът завърши предишния сезон на 12-та позиция с 33 точки от 30 мача. Или с други думи: на 1 от 11-тия “Балкан” (Варвара) и на също толкова пред 13-тия “Чепинец” (Велинград).

През следващия сезон трите отбора, допълнени от “Пирин” (Гоце Делчев), оформиха последната четворка, а с най- лоша голова разлика се отчете именно “Германея” – 20:122. Това включва загуби със 7:0 от “Чавдар” (Етрополе), с 6:2 от “Беласица”, както и с 5:1 от “Вихрен” (Сандански) и “Спортист” (Своге).

Емблемата на отбора

Миналия сезон отборът завърши на първо място в подгрупа “Рила” на областното първенство на Кюстендил. Още преди началото на този сезона, отборът се отказа от участие.

ФК “Трявна”, сезон 2020/2021

Този отбор в последните години се движи като асансьор между областните групи и Трета лига. През нястоящия сезон стана ясно и защо това е така. Отборът отново завърши с нищожен актив – 8 точки от 34 мача. За справка: предпоследният отбор в класирането -“Пещера” (Галата) – имаше 32 пункта.

Тук станахме свидетели на резултати като 8:1 от втория отбор на “Етър”, 9:1 от “Вихър” (Славяново), 8:0 от “Левски” (Лом) и 9:1 от “Спартак” (Плевен). В крайна сметка се установи, че тимът ще изпадне още четири кръга преди края на сезона, когато предния в класирането, “Бдин” (Видин), победи “Локомотив” (Мездра) с 4:1 и се откъсна на 15 точки от балканския отбор.

ФК “Сливен”, сезон 2013/2014

Това вероятно е един от най-труднит периоди в историята на сливенския отбор.

Тук отборът от “града на стоте войводи” завърши на 16-та позиция от общо 17 отбора. Отбелязваме, че “Брестник” (Пловдив) се отказа от участие след втория кръг, след като до момента не се е явил за нито един от двата двубоя. В крайна сметка кампанията завърши зле за сливналии, след като успяха да спечелят само 9 точки в 32 мача. Крайната голова разлика пък е 30:172. Тя включва загуби с 10:2 от “Созопол”, с 5:0 от “Нефтохимик”, със 7:2 от “Левски” (Карлово), с 10:0 от “Верея”, с 8:0 от “Несебър”, както и с 9:0 от “Гигант” (Съединение).

Емблемата на отбора

Въпреки загубите настоящето за отбора обнадеждаващо, след като постига значително по-прилични резултати, макар и в Трета лига. Младият отбор отново започва да напомня на някогашния славен тим от града.

Мнението на “Ритнитопъ“: Елитът на аматьорския футбол в България винаги ни е радвал с интересни сюжети. Един отбор може както да мечтае за промоция в началото на сезона, така и да се бори с всички сили за оцеляването си в дивизията в края му. Именно подобни обрати правят тази част от футбола ни толкова интересна.

2 Comments

  1. Билян Билян април 6, 2023

    Отбора на снимката е Спартак Плевен!

  2. Полицая Петко Полицая Петко април 8, 2023

    Отбора на снимката не е ФК Трявна, а Спартак Плевен.
    Мартинчо, мойто момче по-добре се насочи към женските спортове, там ти е силата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *