Press "Enter" to skip to content

“Ритнитопъ” дари 10 500 лева в подкрепа на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия!

Организираният от “Ритнитопъ” футболен търг успя да набере средства в размер на 10 500 лева, които бяха дарени на фондация “Манол Пейков и приятели”!

Сумата, която “Ритнитопъ” успя да набере чрез футболния търг и да дари, ще покрие малко над 1/3 от поръчката за бинтове, лепенки, абокати, марли и хирургически конци, която фондация “Манол Пейков и приятели” направи в средата на март!

Как обаче се стигна до дарението?

В началото на февруари тази година катастрофално земетресение с магнитуд 7,8 удря южна и централна Турция, както и северна и западна Сирия. Дълбочината му е почти 18 км., а развръзката е разрушителна. Пострадалите и жертвите се увеличават с всеки изминал ден.

В средата на същия месец екипът на “Ритнитопъ” реши да се включи с каквото може в инициативите на редица българи, които реагираха мигновенно и организираха спасителни отряди. На база контактите и вече разрастнала се аудитория, екипът се обедини около идеята за организиране на най-мащабния онлайн футболен търг, провеждал се в България!

Организацията започна с контактиране на футболисти, треньори, съдии и всевъзможни спортни деятели с богати кариери, от които се очакваше да се съгласят да се включат в търга, дарявайки свои артикули.

За по-малко от седмица, “Ритнитопъ” бе събрал артикули от хора, достойни да бъдат част от спортната зала на славата! Фактът, че трима капитани на българския национален отбор по футбол, в лицето на Стилиян Петров, Ивелин Попов и Кирил Десподов, се включиха в инициативата говори сам по себе си за мащаба на търга!

След като бяха събрани над 40 спортни артикули, сред които фланелки, вратарски ръкавици, футболни кори, капитански ленти и още, започна същинският търг. Той бе открит с зрелищно участие на Стилиян Петров в YouTube канала на “Ритнитопъ”!

Стан разказа невероятни истории за хората, които са се включили в търга, сред които Ивелин Попов, Тодор Янчев, Георги Илиев, Кирил Десподов, Галин Иванов, Георги Миланов и други. Участието на екс-капитанът даде начало на едноседмичен търг, който се проведе във Facebook профила на “Ритнитопъ”!

Всички артикули бяха качени във Facebook страницата на “Ритнитопъ” под формата на снимки, на които бе визуализирана началната цена на всеки един артикул. Наддаването продължи една календарна седмица и бе закрито минута преди полунощ, когато активността рязко нарастна и финалната сума успя да набъбне с 20%!

Как избрахме на кого да дарим парите и как ги дарихме?

Екипът на “Ритнитопъ” прецени, че не иска просто да дари сумата по сметка, а да участва в закупуването на конкретни продукти или услуги, които са нужни на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия.

Това бе и причината “Ритнитопъ” да се спре на Манол Пейков, който непрестанно се бори за правда и помага на редица хора! Именно в края на февруари Пейков основава своята фондация, заедно със свои приятели, която започва да помага на ежедневна база на засегнатите от земетресенията.

Основателят на “Ритнитопъ” Теодор Антонио Георгиев, заедно с Манол Пейков.

Така се стига до 26. март, когато основателят на “Ритнитопъ” направи лично целевото дарение на четири очи с Манол Пейков.

Екипът на “Ритнитопъ” желае най-вече здраве на Манол Пейков и хората, които му помагат да реализира всички тези добрини! От страна на “Ритнитопъ” подобни кампании и инициативи тепърва ще има, но ще бъдат насочени към развитието на масовия спорт и цялостното му популяризиране!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *