Press "Enter" to skip to content

Ивайло Ивков и Петър Ганев – аут. Всичко от ОС на Левски

В 10:00 часа пристигна председателят на УС Даниел Боримиров, който на влизане отбеляза, че не очаква нищо грандиозно да се случи на ОС.

Малко след него се появи и бившият изпълнителен директор на “сините” – Константин Баждеков, който заяви, че се надява всички промени да са за добро.

„Дано промените са за добро. Няма опасност да не са за добро“

-Баждеков на влизане

Коментарът на Наско Сираков на влизане бе свързан с акциите на клуба.

„Ще вземем важни решения за вдигане на капитала. Друго не очаквайте. Най-доброто за Левски е, ако можем повече акции да продадем. Това е най-важното.“

-отбеляза мажоритарният собственик

Председателят на сдружението “Левски на левскарите” Димитър Димитров увери, че Ивайло Ивков няма как да бъде освободен.

„Чисто технически не е възможно това да се случи. Нека да мине събранието и ще видим какви решения ще се вземат”

-Димитър Димитров

В 11:19 бе открито общото събрание на акционерите.

Около 2 часа след това Петър Ганев беше освободен от Надзорния съвет на “Левски”.

“Извършиха се днес поредните обиди и посегателства спрямо футболен клуб “Левски”. Иво Ивков и Станимир Стоилов не само си вършат добре работата като професионалисти, а се превърнаха в истински лидери на левскарството. Според нас тези хора са заслужили и доказали да се борим докрай те да си вършат работата. Очевидно в момента тече процес на отстраняването им от клуба, за което ние не можем да реагираме спокойно и да го приемем по никакъв начин. Напуснахме, тъй като не желаем да участваме в този фарс, като беше определен от един непознат за мен акционер. Правим се на акционерно дружество.”

-Димитър Костадинов

Около 14:20 обаче Петър Ганев заяви, че без неговия подпис Ивков няма как да бъде освободен от “Левски”.

“Така е, имаше точка за изцяло нов Надзорен съвет. Това, което беше гласувано, е същият състав, без мен. Аз бях предложен “за”, но Сираков гласува “Против”. Той преди събранието каза, че ще гласува против. Тоест аз го разбрах преди самото събрание. От тук нататък, аз го казах и вътре, че привържениците имат място в надзорния съвет, заради всичко, което се случи през последните години. Защитавал съм именно, че управлението на клуба трябва да е вътре в самия клуб. Това не изключва външни компании и договори за управление, които да имат поглед, да знаят как се харчат парите, но не мнозинство. Това беше основна разделителна линия”.

– Петър Ганев

10 минути по- късно Иво Ивков вече не беше изпълнителен директор на “Левски”.

“Няма скандали между този и онзи, обясних на събранието, не е имало. Това бяха пререкания. Живеем в различни светове с Боримиров и с хората като него. Аз искам един “Левски” и той е различен от неговия “Левски”, който той, след като е бил непрекъснато в управлението след състезателната си кариера, беше оставил, когато аз го приех. Вътре отговорих за предложението на Сираков, че това е все едно да се предложи на Стоилов да е помощник-треньор. Така и не разбрах какъв да съм, вместо изпълнителен директор.”

-Иво Ивков

Мнението на “Ритнитопъ”: Бъдещето пред “Левски” изглежда крайно неясно. Интересно е как ще реагират феновете на случващото се в клуба.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *