Press "Enter" to skip to content

Наско Сираков: “Иво Ивков няма проблеми с генералния спонсор, а с мен”

Мажоритарният собственик на “Левски” Наско Сираков говори по най-важните теми около клуба, включително напускането на Станимир Стоилов.

15-минутното интервю на Сираков в предаването “Арена спорт” по БНТ започна с определението, че “Левски” прилича на разграден двор, година след като нещата в клуба са изглеждали наред. На това Сираков отговори: “И в момента не изглежда като разграден двор”. Той добави и своята гледна точка по въпроса с вече бившия старши-треньор на “сините” Станимир Стоилов.

“Той знае от два месеца, че Иво Ивков е приключил за мен, първо от човешка гледна точка, второ че няма да бъде изпълнителен директор. Защо не съм го уволнил преди два месеца, това е мое решение, и пак в името на “Левски”. До това се стигна, заради крайно неуважително поведение към мен и към генералния спонсор. Некомуникативна личност, която отблъсква хора във, и извън клуба”.

– започна Сираков

В отговор на вчерашните думи на Стоилов, Сираков обясни:

“Мъри каза, че ме познава добре, и два дни се опитвах да го убедя, че Иво Ивков няма проблеми с генералния спонсор, Иво Ивков има големи проблеми с мен. Как да го убедя, ето кълна се във внучките ми, че спонсорите никога не са ми поставяли условието Иво Ивков да бъде уволнен”.

– продължи той

Той даде яснота и по отношение на някои финансови параметри в договора с Палмсбет. В него се гласи, че той е на стойност 20 млн. лева за пет години, а до момента са преведени над девет милиона. Тази сума постъпва в касата на “сините” за година и половина. От това стана ясно, че “Левски” е зависим финансово от главния спонсор.

Прочети тук

“Изцяло е зависим финансово, разбира се, и цял живот ще съм благодарен на тези хора.

Но има активно мероприятие от феновете, да накарат Мило Борисов да се оттегли от “Левски”, и аз сам да им депозирам акциите.

Не съм готов да направя това нещо, депозирането на акциите от мен означава, че тези акции губят правото си на глас и на другия ден т. нар. Сдружение или Тръст започват да управляват клуба, а това за мен означава да предам цялата синя общност”.

– добави Сираков

На Наско Сираков му бе припомнено и как преди година заяви, че ще си тръгне преди Мъри, ако се стигне до там, но такава опасност няма. На това интервю той отговори:

“Опитах се три дни да разговарям с него по всички въпроси, едно от условията му беше неизпълнимо, въпреки това направих компромис, и заявих, че Ивков ще остане на работа в клуба, но не на този пост. Не мога да допусна т. нар. хора от Сдружението да се хвърлят да спасяват Иво Ивков, и сега съжалявам, че не съм го уволнил преди една година”.

– каза легендата на “сините”

Собственикът на “сините” обяви и че е готов на всичко, за да задържи Стоилов в клуба с изключение на това Ивков да остане на поста си. Но все още не се знае кой ще води отбора във Вечното дерби, според Сираков. Няма и идеи за това кой да наследи Петър Ганев и Иво Ивков.

Интервюто завърши по много любопитен начин, като Наско Сираков сякаш загатна за нови инвеститори.

“Аз съм обещал да спася “Левски”. Докато това не се случи, а това ще се случи много скоро.

Да няма нов интерес на инвеститори?

Ще разберете скоро! Има доста сериозни неща, не едно.”

– завърши Сираков

Мнението на “Ритнитопъ”: Положението в синия лагер не е цветущо. Но Наско Сираков не изглежда притеснен от разделението на феновете и дълговете към НАП. Докъде води това? Ще разберем скоро.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *