Press "Enter" to skip to content

Ръководството на ЦСКА София осъди действията на феновете

Ръководството на ЦСКА София излезе с позиция, с която осъжда действията на феновете по време на мача със “Славия” вчера.

По време на вчерашния мач между ЦСКА София и “Славия” станахме свидетели на поведение от страна на феновете на “армейците”, което не приляга на клуба. Днес ръководството излезе с позиция, в която осъжда действията на привържениците. Публикуваме я без редакторска намеса.

Прочети повече за вчерашния ден тук

“На снимките по-долу ще видите лицето на ЦСКА, което искаме да показваме и което се опитваме да възпитаваме в най-малките ни фенове. Примерът, който даваме ние, зрелите привърженици, е важен за това как искаме да бъде възприеман ЦСКА от бъдещите поколения. Всички действия, уронващи престижа на „армейския“ клуб, осъждаме.

Вчера, няколко часа преди мача със Славия, се проведе първото занимание от нашето Армейско училище. Приветствахме десетки деца между 5 и 15-годишна възраст. Малчуганите научиха много любопитна информация за глаголицата, учиха как да напишат любимия рефрен „Още от дете запали моето сърце“ на древната азбука, рисуваха 3D картички с послания за футболистите преди Вечното дерби и се състезаваха в интересни игри. На терена на „Българска армия“ се учихме как да проявяваме желание за победа и спортна злоба, но и как да уважаваме противника. Всички деца бяха любознателни, възпитани и си помагаха един на друг в различните части на урока.

Именно това искаме да виждаме във всички наши фенове – съпричастност, взаимно уважение и възпитание. В тази връзка – осъждаме действията на група привърженици, които чупиха, палиха и хвърляха седалки на стадион „Александър Шаламанов“. Примерът, който беше даден вчера, не подхожда на клуб като ЦСКА, не подхожда най-вече на великата публика, която имаме. Публика, която винаги е изпъквала с впечатляващи хореографии, с отдаденост и страст. Когато обаче страстта премине в агресия, било то дори и към неодушевен предмет, няма как да затворим очите си – най-малкото заради децата от снимките по-долу, които не трябва да бъдат обърквани кое е правилно и кое – не. Призоваваме феновете да продължават да изразяват любовта си бурно и с красиви хореографии, но не и да унищожават имущество на наш дългогодишен столичен съперник, когото уважаваме. По този начин, освен лошия пример, който даваме, и негативната светлина, която хвърляме върху клуба, пречим и на отбора. Напомняме, че заради случващото се на трибуните играта беше спряна за пореден път в началото на второто полувреме, когато тимът на Саша Илич беше в подем и влезе в бързо темпо, търсейки победата. С прекъсването на мача, ритъмът се разваля и това води до негативни последствия върху отбора. Финансовите изражения на случилото се също ще са сериозни за ЦСКА.

Нека бъдем пример – за нашата родина, за нашите деца.”

Разберете повече за Густаво Бусато

Мнението на “Ритнитопъ”: Наистина се надяваме да виждаме по-малко подобни прояви на стадионите. Няма лошо да подкрепяш отбора си със страст, но не по вчерашния начин.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *