Press "Enter" to skip to content

“Локомотив” (Пловдив) с открито писмо към СТК на БФС.

Ръководството на ПФК Локомотив заяви своята позиция относно високия процент мачове в делнични дни. Това се случи с открито писмо, което е адресирано до СТК към БФС. Ето какво гласи то:

Уважаеми  господа,

ПФК Локомотив (Пловдив) е един от отборите с най-голяма фенска маса в страната. „Черно-белите“ привърженици са винаги зад тима и горещо поддържат своите любимци във всеки официален двубой. Нашият клуб разчита изключително много на подкрепата на феновете си, които вече се радват и на най-новата трибуна в България – „Бесика“.

Към днешна дата 56% от официалните срещи на ПФК Локомотив са били в делнични дни, повечето от които в неудобен час. Този процент е най-висок в сравнение с всички професионални клубове в Първа лига! Тенденцията продължава и в предстоящите мачове с Черно море (17-ти април, понеделник),  Спартак (28-ми април, петък), Славия (2-ри май, вторник) и Левски (8-ми май, понеделник).

Ръководството на ПФК Локомотив е на мнение, че верните феновете на отбора  не заслужават такова отношение. Също така смятаме, че така отборът се поставя в неизгодно положение спрямо преките си конкуренти за европейските клубни турнири, които имат шанса да играят доста от срещите си през уикенда, и да се радват на по-голяма подкрепа по трибуните, съответно и на по-голям приход.

Надяваме се, че нашият апел ще бъде чут и ще настъпи промяна в предстоящите мачове на Локомотив! Футболът е игра за феновете!

С уважение,
Адам Сотков
Румен Руйчев

Мнението на Ритнитопъ: От “Локомотив” имат пълното право да искат промяна в програмата. Феновете по стадионите в България вече са рядкост, а с мачове, които се играят в делнични дори и хората, които искат да посетят футболно мероприятие нямат възможност да го направят.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *