Press "Enter" to skip to content

Спортен ден в подкрепа на Дена Киневска! Тази събота (13.05) от 10:00ч.

Бивши ученици на 20 ОУ “Тодор Минков” организират благотворителен спортен ден в подкрепа на Дена Киневска! Тази събота /13.05/ от 10:00ч. ще се проведе футболен турнир, който ще генерира средства в подкрепа на Дена!

Дена Киневска е на 23 години, студентка във ФМИ, СУ „Св. Климент Охридски“, от спортно семейство. Дъщеря е на бившите атлети Николай и Силвия Киневски. Николай е шампион в дългите бягания, а Силвия е треньор с редица медали от национални шампионати и учител по физическо възпитание и спорт в столичното 20 ОУ “Тодор Минков”.

През изминалия месец Дена бе диагностицирана с Лимфом на Ходжкин, а лечението й започна светкавично в турската болница ANADOLU MEDICAL CENTER с водещ лекар Prof. ZAFER GÜLBAŞ, MD. В момента се правят подробни изследвания за уточняване на диагнозата. Започна и втората серия химиотерапия. Предвидени са общо 12 вливания.

Записването за турнира става чрез следната форма: https://forms.gle/JSVAdrUw6XMmgdH19 Таксата за участие е 120 лева на отбор! Записването е отворено до запълване на бройката от 16 отбора! Отборите ще бъдат съставени от 5 полеви футболисти и 1 вратар.

Освен футболния турнир, в двора и в сградата на 20 ОУ “Тодор Минков” ще се проведат благотворителни базари! Единият ще бъде организиран от училището, като ще се продават тениски и картини, изработени от учениците, а другият ще бъде организиран с подкрепата на Издателска къща Жануа 98′, която празнува 25-годишен юбилей тази година и освен че ще предостави награди за участниците в турнира, ще има щанд с книги на спортна и здравна тематика!

Очакваме всички ви! Както спортисти, така и приятели на такива! Нека помогнем на Дена!

20 ОУ “Тодор Минков” е училище, което е произвело редица прекрасни хора, заповядайте тази събота, за да се видим отново и да подкрепим Дена!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *