Press "Enter" to skip to content

Гонзо защити националите ни след скандалната снимка

Вижте какво каза Георги Иванов – Гонзо па повод снимката от съблекалнята на нашия отбор от мача с Литва.

Предистория

Българският национален отбор игра мач с Литва от квалификационната група G. До този момент и двата отбора нямаха точка, а българите бяха последни заради по-лошата си голова разлика. Предстоеше мач, в който трите точки бяха задължителни.

Крайният резултат беше 1:1, а опонентите ни през голяма част от времето бяха с човек по-малко. След срещата излезе снимка, на която се вижда съблекалнята, която са ползвали българите. Тя е оставена в меко казано неприличен вид.

По този повод Георги Иванов – Гонзо излезе с позиция, в която защитава националите. Ето какво каза той:

Позицията на Гонзо:

“Изключително съм разочарован от изтеклите кадри от съблекалнята на българския национален отбор след мача с Литва, но съм още по-разочарован от публичната реакция на неодобрение към футболистите ни. Всеки, който е играл футбол, е наясно, че съблекалнята не е лаборатория и е нормално след мач да се събере голямо количество отпадъци. 

Внушенията, че нашите играчи съзнателно са оставили съблекалнята в пълен хаос, са откровена манипулация – лично аз видях, че стаята бе подредена при нашето напускане, а какво и защо се е случило впоследствие няма как да знам. Всички знаете, че националният отбор отпътува от Каунас непосредствено след мача, но въпреки това се постарахме да оставим съблекалнята в нормален вид.

За мен е абсолютно недопустимо да се разпространяват кадри от страна на домакините – никога в моята кариера не съм си позволявал да постъпвам по този недостоен начин спрямо който и да е съперник. Съблекалнята е храмът на футбола и той е неприкосновен.

Наясно съм с добрия пример на Япония, но ви гарантирам, че няма случай, в който опонентът на България да е почиствал изрядно съблекалнята си след мач. Разбира се, не мога да го потвърдя със снимкови доказателства, тъй като да снимаш противникова съблекалнята за мен прекрачва границата на морала. 

Гарантирам ви, че никой от българския щаб няма да си позволи да снима литовската съблекалня след гостуването им през октомври у нас. Достойнството ни не го позволява”.

– позицията на Гонзо

Мнението на “Ритнитопъ”: Интересно е, че точно Гонзо говори за морал и достойнство. Ако хората в БФС притежаваха тези качества, отдавна да са си подали оставките.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *