Press "Enter" to skip to content

Кристиано Роналдо: Саудитската лига е по-добра от МЛС

Кристиано Роналдо сподели, че първенството на Саудитска Арабия е по-добро от МЛС само ден, след като Лионел Меси подписа с Интер (Маями).

Кристиано Роналдо говори пред медиите в понеделник след загубата на Ал Насър от Селта с 5:0. Той беше запитан дали би се присъединил към Лионел Меси в САЩ, на което португалецът отговори “не”. Роналдо продължи, като сподели, че е отворил пътя към Саудитската лига и “където и да отиде Кристиано, той предизвиква по-голям интерес.”

След година в Саудитска Арабия ще дойдат още и още топ играчи. След една година Саудитската лига ще изпревари турската и нидерландската лига.

Играчите, които пристигнаха, не са като това, което каза президентът на Европейския съюз.

Жота и Рубен Невес са млади играчи.

– сподели Кристиано

Критикуваха ме, че съм дошъл в Саудитската лига, но какво стана сега?

Аз отворих пътя… и сега всички играчи идват тук.

– добави той

Решението ми да се присъединя към саудитски клуб беше на 100% решаващо за привличането на нови топ играчи. Това е факт.

Когато се присъединих към Ювентус, Серия А беше мъртва, а след като подписах… тя се възроди. Където и да отиде Кристиано, той предизвиква по-голям интерес.

– каза още португалецът

Саудитската лига е по-добра от МЛС.

На 100% съм сигурен, че няма да се върна в европейски клуб. Отворих пътя към саудитската лига… и сега всички играчи идват тук.

– добави нападателят

Няма да се върна в европейския футбол, вратата е напълно затворена.

На 38 години съм, а и европейският футбол загуби много от качеството си… единственото качествено (първенство) е Висшата лига, тя е много по-напред от всички останали първенства.

– каза Кристиано Роналдо

Мнението на “Ритнитопъ”: Изглежда Кристиано се гордее, че все повече и повече играчи отиват в Саудитска Арабия. Важно е да уточним нещо обаче – всички футболисти, които отидоха там, го направиха заради колосалните заплати, които ще получават. В момента ставаме свидетели на спортно измиване – термин, използван за описване на практиката дадена организация, правителство или държава да подкрепя спорта или да организира спортни събития като начин да подобри репутацията си. Искрено се надявам Саудитска Арабия да е новият Китай по отношение на футбола, но ме съмнява, защото футболистите днешно време са алчни.

Източници:

(1) Jeff Rueter and The Athletic Staff. (2023, July 17). Ronaldo: Saudi pro league is ‘much better’ than MLS. The Athletic. https://theathletic.com/4698161/2023/07/17/cristiano-ronaldo-saudi-professional-league-mls/

(2) https://twitter.com/FabrizioRomano

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *