Press "Enter" to skip to content

Стилиян Петров: БФС от две години насам показва своята некомпетентност

Стилиян Петров сподели, че “БФС е свикнал през годините да не бъде притискан от закона и преследван от феновете”.

Стилиян Петров говори в предаването 120 минути по bTV. Той сподели, че цялата вълна на недоволство срещу сегашното ръководство на Българския футболен съюз се дължи на управлението им в последните 18 години.

“Те са откраднали българския футбол от нас от много години. Това, което става в момента, е плод на цялото тяхно управление в последните години. В момента с това, че българският фен и нацията застава заедно срещу една футболна федерация за това, че забраняват да подкрепяме националния отбор. Публиката винаги е била с отбора. Винаги е искала отговорност както от футболисти, така и от ръководство. Но, за съжаление, сега е доста по-задружна, доста по-силна и доста по-изискваща”.

– започна Стилиян Петров

“Унгарците с право искат да празнуват, защото Унгария доскоро беше може би на нашето ниво, опитваше се да излезе от проблеми в собствения си футбол. 10 години по-късно Унгария показва, че работи, че се развива, че техните фенове са добре дошли да подкрепят отбора си, дори и когато са били при негативните резултати. А ние отнемаме правото на фена да подкрепя нацията си”.

– каза още Стенли

“Това е решение, което не ме изненадва, защото БФС от две години насам показва своята некомпетентност. Всички тези неща, които прочетохме, особено в последните 24 часа – заплахи към община, към хора, които те обвиняват, че станат причина България да бъде наказана. Нека си го кажем в прав текст – цялата грешка е на БФС, на хората, взели решението да преместят мача в Пловдив, без да попитат заинтересованите страни дали може да се проведе едно такова събитие. В момента излизат много пречки, за които БФС не се е осведомил.”

– добави той
16-ти ноември идва. Ние ще бъдем там.

“За съжаление, БФС е свикнал през всичките тези години да не бъде притискан от закона и преследван от феновете. В момента това става на всяка една линия, защото на хората им омръзна.”

– сподели Стилиян Петров

“Ние сме е надявали, че ще има още повече кандидати с концепция, с визия за футбола ни. Много са малко независимите и смелите, които да се опълчат срещу една такава система. Ние поехме по този път. Не ни е страх. Искаме най-доброто за българския футбол. Дали ще сме ние или някой друг – промяната трябва да стане, защото тези хора показваха и продължават да показват, че са направили едно голямо нищо. Затова достигаме до тези моменти – до протестите, които хората си подемат в цялата страна.”

– каза бившият капитан на националния отбор

“Когато се отнеме правото на българския фен да подкрепя националния отбор, тогава вече всички сме заедно.”

– завърши Стилиян Петров

Мнението на “Ритнитопъ”: Цялата ситуация трябва да запали искрата в българския фен, който милее за по-добри дни във футбола ни. От Българския футболен съюз с всеки следващ ден си вкарват по някой друг автогол. На 16-ти ноември е време феновете да покажат, че чашата на търпението е преляло.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *