Press "Enter" to skip to content

Ще се завърне ли Златан Ибрахимович отново в “Милан”?

Ще се върне ли Златан Ибрахимович обратно на “Сан Сиро” или това ще си остане само в надеждите на феновете?

Златан Ибрахимович е на крачка да се завърне на “Сан Сиро”, но вече от другата страна на страничната линия. След преговори с президента на клуба Джери Кардинале е постигнато принципно споразумение за привличането на шведа в отбора. 

Влиянието на Ибрахимович в “Милан” като футболист

Присъствието на Ибрахимович беше катализатор за подобряването на състоянието на отбора, след второто му завръщане през 2020 година. Намесите му в напрегнати ситуации с правилни отигравания се оказаха ключови за спечелването на “Скудетото” през следващия сезон. 

В началото на юни той официално сложи край на активната си кариера пред очите на хиляди фенове на стадиона “Сан Сиро”. Заключителните думи в речта му бяха в неговия характерен стил: “Ще ме видите отново, ако имате късмет.” 

Емоционалната реч на Ибрахимович след прекратяването на кариерата му.

Новото призвание на Ибрахимович

Без съмнение, фигура като Ибра е нужна за отбора сега, когато той е в труден период. В първенството “Милан” записа четири поредни мача без победа, а доскоро беше последен в “Групата на смъртта” в Шампионска лига. След победа над “ПСЖ” се изкачиха до третата позиция, но едва ли голямата им цел е класирането на финалите в “Лига Европа”. 

Официална позиция от клуба липсва, тъй като все още се уточнява каква точно ще бъде ролята на шведа в отбора. Вероятната позиция, която ще заеме е на “супер консултант”. Тя съчетава в себе си функциите на технически директор и търговска фигура свързана с РедБърд.

В допълнение, ще взима участие в трансферните операции и ще се заеме с откриването на млади таланти. Негово ще бъде и задължението да укрепва репутацията на отбора пред италианските и международните медии.

Ежедневното присъствие на Геният в съблекалнята като медиатор между ръководството и играчите, със сигурност би повишило лидерските качества, манталитета на победители и решимостта на футболистите.

През последния си сезон той бе помощник на Пиоли. Заради сериозната си контузия често оставаше на резервната скамейка и оттам наставляваше своите съотборници. Не е изключено да заеме тази позиция вече официално. 

Задоволство от предстоящото завръщането на Ибрахимович изразиха голяма част от ръководството на клуба. Изпълнителният директор Джорджо Фурлани излезе с изявление преди мача с “ПСЖ”, че Ибрахимович е номер едно и ще се радва отново да работи с него. Паоло Скарони и Стефано Пиоли също се обединяват около мнението, че шведът може много да помогне по отношение на мотивацията.

Ибрахимович с част от ръководството на “Милан”

Кога да очакваме завръщането на Ибра?

Не може да се даде точна прогноза колко време ще бъде необходимо да се стигне до официалното решение. Ако можем да се осланяме на негов пост в социалните мрежи, обратното броене до неговото завръщане започна. Той съдържа само лаконичното “тик-так тик-так”, което много фенове на “Милан” разчитат като Златан се завръща. 

Мнението на Ритнитопъ: Личността на Ибрахимович винаги се е отличавала от останалите футболисти заради неговата харизма и увереност. Завръщането му в “Милан” би дало нови сили за покоряването на върха в “Серия А”, а защо не и в Европа.

Още наши материали прочетете тук:

Източници:

(1) Gioia, A. (2023, October 6). MN – Rapporto stretto Ibra-Cardinale-Furlani: Milan aperto ad UN ruolo nel club per Zlatan. Milan News. https://www.milannews.it/news/mn-rapporto-stretto-ibra-cardinale-furlani-milan-aperto-ad-un-ruolo-nel-club-per-zlatan-509921

(2) Zlatan Ibrahimović could return to help beleaguered AC Milan in backroom role. (n.d.). FOX Sports News, Scores, Schedules, Odds, Shows, Streams & Videos. https://www.foxsports.com/stories/soccer/zlatan-ibrahimovic-could-return-to-help-beleaguered-ac-milan-in-backroom-role

(3) Още детайли около ролята на Ибрахимович в Милан. (2023, November 10). ACMilan-bg.com. https://acmilan-bg.com/leon_news_full.php?id=37102&fbclid=IwAR1LCde0XdhGHCSqRDt-xju94nn0yX1h38KcNja96Bk4N3LcDiiYmD0aPAM

(4) Is Ibrahimovic coming back? ex-player linked with return to AC Milan. (2023, November 7). Diario AS. https://en.as.com/soccer/is-ibrahimovic-coming-back-ex-player-linked-with-return-to-ac-milan-n/

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *