Press "Enter" to skip to content

Най-известните левскари у нас (част 1)

Добре познати имена от актьорската гилдия са сред популярните левскари.

След като видяхме кои популярни лица са сред феновете на ЦСКА у нас, нека хвърлим един поглед и към левскарите.

Иван и Андрей

Най-разпознаваемото продуцентско дуо в България. Водещите на “Сблъсък”, “Music Idol” и “Фермата” дори закратко бяха част от УС на “Левски” в един тежък за клуба период. Впоследствие те опростиха дълг от 60 000 лв на клуба.

Иван и Андрей са водещи и на студията преди двубоите за Купата на България, където също от време на време загатват за клубните си пристрастия.

Димитър Туджаров – Шкумбата

Обичаният от цяла България комик е фен на Левски. В документалния филм “Ние сме Левски” петричанинът даже разказва как е станал левскар. Баща му е бил приятел на Гунди и Котков, и Аспарухов, при едно посещение в дома им, боцва на малкия Митко една значка на Левски.

“Този чичко ме направи левскар”, спомня си Туджаров.

Васко Кръпката

Известният музикант от началото на демокртатичните промени Васил Георгиев – Васко Кръпката е сред “сините” сърца у нас. Често в началото на 90-те години той изразява демократичните си политически убеждения, а заедно с това и любовта си към Левски.

Нея той засвидетелства с песента “Само Левски”, която изпява със своя “Подуене блус бенд”

Михаил Билалов

Джаро от култовия сериал “Под прикритие” е привърженик на “сините” и никога не го е криел. Михаил Билалов използва всеки удобен момент, особено докато бе водещ на “Стани богат”, или да покаже пристрастията си, или да жегне феновете на вечния съперник.

След разкриването на верния отговор на въпроса “Кой български отбор е отбелязал 5 гола в официален мач срещу Барселона?” (верен отговор именно “Левски”, б.а.), Билалов отсече: “А знаеш ли защо обичам ЦСКА – за да може Левски да го бие!”

Кирил Ефремов

Подобно на колегата си Билалов, актьорът Кирил Ефремов също често изтъква клубните си пристарстия. Той е сред най-дейните публични лица, редовно коментиращи актуалните събития в “синия” клуб.

Наскоро Ефремов сподели, че “Левски” при Николай Костов играе по-добре отколкото при Станимир Стоилов.

Владислав Карамфилов – Въргала

За едни познат от “Шаш!”, а за други – от “Сладко отмъщение”, Влади Въргала е сред най-запалените фенове на “Левски”.

Клубът дължи много на Въргала за своето финансово оцеляване. Актьорът на няколко пъти прави щедри дарения за любимия си “Левски”, като предостави на клуба 5 300 лв. за кампанията “Левски е вечен” – негов приход от моноспектакъла “Мемоарите на един Въргал”.

Мнението на “Ритнитопъ”: Със сигурност един материал не стига да ви запознаем с популярните фенове на Левски у нас. Затова екипът ни ще подготви и втора част.

Източници:

(1): https://sportal.bg/news-2020053005473178093

(2): https://bnr.bg/horizont/post/100629624/levski-tv-startira-na-5-ti-dekemvri-ivan-i-andrei-vlizat-v-upravata-na-sinite

(3): https://topsport.bg/levski/kiril-efremov-sega-levski-igrae-v-pati-po-dobre-otkolkoto-pri-mari.html

(4): https://bntnews.bg/news/vladi-vargala-dari-prihodite-ot-spektakala-si-na-kampaniyata-levski-e-vechen-1189191news.html

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *