Press "Enter" to skip to content

Бербатов: “Неправомерното изключване на клубове продължава”

Вчера щабът на Димитър Бербатов изнесе пресконференция относно събитията около БФС. Тук ще проследим какво бе казано.

Както вече стана ясно, вчера се състоя пресконференция, на която бяха изнесени още тревожни новини. Бербатов и компания разкриха, че изключването на клубове продължава с пълна сила.

Предистория

Сигурно си спомняте събитията след конгреса, организиран от екипа на Димитър Бербатов. Тогава гласуваха 76 клуба. По-късно последваха много сериозни санкции за тези отбори. 74 от тях бяха изключени, а на други два бяха наложени големи глоби. Причината да не бъдат изключени беше, че имат футболисти с трудови договори. Оттогава продължава борбата тези клубове да бъдат върнати. Става обаче точно обратното. В следващите редове ще видите обяснението, дадено от Димитър Бербатов, на ситуацията.

Причината за изключването този път

“В документите, които те получават, са записани общи обяснения от рода на “оронване на престижа на Българския футболен съюз. И на базата на това, само клубове, които са изявили желание за промяна, са изключвани в последните месеци тайно. Без самите клубове да знаят, без да им е давано някакво обяснение и със закъснение.

– започна Бербатов

Последиците от това

“Когато изключат, примерно, един такъв клуб, те му дават правото да се пререгистрира и пак да бъде член на Българския футболен съюз, но няма правото да гласува на следващия конгрес. По този начин един кандидат остава без подкрепа за себе си.”

– продължи той

Пример за погазване на правилата

Бербатов даде конкретен пример от близкото минало именно за неспазване на устава на БФС. За него ви разказахме и ние. Случаят с ФК Сливен, който само преди няколко дни загуби от Спартак Пловдив с 21:0!

“Вторият отбор на “Арда” и “Минерал” (Овощник) играят бараж за влизане в Трета лига. “Арда” печели, но се отказва. В същия момент изпада “Сливен”. Българският футболен съюз връща “Сливен” обратно и не позволява на “Минерал” (Овощник), както е по право и по наредба и по правилник, да влезе в по-горна група. Грозно погазване на футболния правилник.”

– Коментарът му относно този случай

Общо 136 клуба са изключени. Бербатов призова Министерството на младежта и спорта да вземе отношение по казуза. Това ще стана, след като вчера от Министерството излязоха с позиция, в която се заявява, че министър Илиев ще изиска пълна информация за изключените 136 футболни клуба от Българския футболен съюз. Публикуваме позицията без редакторска намеса.

“Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев ще изиска цялата информация от Българския футболен съюз за изключването на 136 футболни клуба. Данните бяха изнесени на пресконференция от Димитър Бербатов днес. По-рано през деня той се срещна с министър-председателя акад. Николай Денков и министър Илиев, за да им съобщи за нови проблеми в БФС. Министър Илиев ще предприеме допустимите мерки според правомощията, които законът му дава, за изясняване на казуса и търсене на решения. Темата отдавна е във фокуса на обществения интерес и влияе върху развитието както на професионалния, така и на детско-юношеския футбол. 

Министерството на младежта и спорта ще оповести всички данни, които получи и ще създаде пълна прозрачност на процесите. В същото време министър Илиев ще инициира срещи с всички заинтересовани страни по казуса за търсене на решения”.

– се казва в позицията

Мнението на “Ритнитопъ”: Отново ставаме свидетели на порочните практики на БФС. Не е тайна, че те продължават вече години. За съжаление обаче, футболният фен може само да седи и да слуша за тези нередности. Повече от ясно е, че трябват промени от най-високо ниво. Трява да се напрви нужното, за да се случат скоро.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *