Press "Enter" to skip to content

Най-добрите дефанзивни халфове през сезон 2022/23 в efbet Лига

Нека разгледаме кои бяха най-добрите дефанзивни халфове през сезон 2022/23 в еfbet Лига.

Днес ще ви представим най-добрите дефанзивни халфове през сезон 2022/23 в еfbet Лига от статистическа гледна точка. Подредили сме ги по азбучен ред.

Красимир Милошев

Красимир Милошев изигра 33 мача през миналата кампания, като записа 3 128 минути. От 565 дефанзивни единоборства е спечелил 419, а освен това е отнел топката 175 пъти. Спрял е 216 атаки на противника и е извършил общо 39 нарушения през сезона.

23-годишният халф се отчете с три гола и две асистенции. Ще бъде интересно да видим как ще продължи развитието му под ръководството на Стойчо Стоев.

Пиер Зебли

Пиер Зебли беше най-стабилният полузащитник на “Локомотив” (Пловдив) през сезон 2022/23. Той взе участие в 31 двубоя, в които отне топката 142 пъти и спечели 350 дефанзивни единоборства. Зебли е спрял и 191 атаки на съперника.

Проблем в играта му е дисциплината. Той завърши сезона с 10 жълти и един червен картон. Не се отчете с гол или асистенция.

Симеон Мечев

Симеон Мечев беше с ключова заслуга за спасението на “Берое”. Той изигра 31 двубоя, в които записа 2 919 минути. Българинът е спечелил 318 дефанзивни единоборства и е отнел топката 134 пъти. Освен това е спрял 165 атаки на противниковия отбор.

Освен играта си в дефанзивен план, Мечев беше полезен и в нападение. Той се отчете с три гола и четири асистенции. Предстои да разберем дали 33-годишният халф ще запази титулярното си място след всички промени, които настъпиха в Стара Загора.

Филип Кръстев

Филип Кръстев участва в 33 мача на “Левски” през миналия сезон. С Андриан Краев оформиха най-силната двойка в средата на терена. Кръстев спечели 327 единоборства, отнел е топката 160 пъти и е спрял 162 атаки на съперника.

Освен добрата игра в защита, Кръстев вкара осем попадения, което за халф е отличен показател. Към тях добави и пет асистенции. Няма как да не се усети липсата на 21-годишния футболист през предстоящия сезон. Предстои да разберем къде ще продължи кариерата си талантливият играч.

Мнението на “Ритнитопъ”: Това бяха най-добрите дефанзивни халфове от статистическа гледна точка през сезон 2022/23 в efbet Лига. Какво ли ни очаква през новия сезон?

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *