Press "Enter" to skip to content

“Досега не съм лъгал никого, когато става въпрос за Левски” – Станимир Стоилов

Днес Станимир Стоилов говори пред медиите преди мача на Левски с Ботев Враца. Той сподели, че досега не е лъгал никого, когато става дума за Левски и най-вероятно няма да присъства на пресконференцията във вторник, която беше обявена от Наско Сираков.

Станимир Стоилов.

В началото той беше запитан как е повлияла победата над Хебър на отбора.

“Иска ми се да е повлияла добре, но в крайна сметка надали критерия Хебър (Пазарджик) трябва да бъде някакво голямо стъпало за Левски. Трябва да бъде едно предлюдие за по-добри игри и по-добри победи, така че футболистите утре ще имат възможност тук на нашия стадион пред нашите привърженици да покажат отново какво е нивото, да покажем добра игра и да заслужим успеха.”

– започна Стоилов.

Според Мъри футболисите не трябва да се влият от несигурността около клуба.

“Футболистите трябва да се абстрахират от обстановката и несигурността. Трябва да играят по най-добрия начин. Естествено те също са живи същества, следят медии и социални мрежи. Предполагам, че под някаква форма може да им влияе, но в крайна сметка утре отново ще има присъствие на стадиона на нашите привърженици. Знаете нито един билет да не продадем, имаме над 6 000 продадени карти, така че минимум 6 000 човека ще има утре на мача и няма причина футболистите да мислят за други неща. Тяхната отговорност е да играят на терена по най-добрия начин за клуба си”.

– каза Мъри.

Наставникът не подмина и темата за получените оферти за футболисти на “сините” по време на зимния трансферен прозорец. Той потвърди, че оферти в действителност е имало, с което опроверга и думите на Наско Сираков от вчера.

Прочетете всичко най-интересно тук

“Моята истина я казах в Дубай. Имахме такива оферти, които бях отказани в края на трансферния прозорец. В края имахме предложение за наш футболист, макар и неофициално, на стойност над 2 милиона и половина евро. Оттук нататък се прецени, че не трябва да се продават играчи, защото според мен, основната причина беше, че се очакваше сделка с бъдещия инвеститор, което го приемам напълно. Нямаше проблеми и да продаваме и да не продаваме. От тази гледна точка няма разминаване. Чакахме сериозен инвеститор и нямаше да бъдем зависими от тези примерно 3, 4, 5 милиона, които евентуално щяха да влезнат в касата на клуба. Потвърждавам, имаше оферти за около 6 милиона.

– сподели наставникът.

“Това е моята истина, която можем да потвърдим с официални документи, но не е нужно. Още при пристигането в Дубай – за около 6 милиона имахме предложения за наши футболисти, които решихме да откажем. Аз не бягам от решението за отказа. Целият клуб сме вътре. Аз не мога да лъжа или да казвам нещо. До сега не съм лъгал никого, когато става въпрос за Левски. Питайте Сираков какво точно е имал предвид. Във вторник най-вероятно няма и да присъствам на тази пресконференция”.

Стоилов засегна и споразумението с НАП, което според Иво Ивков е “унизително” за клуба.

“Колкото за споразумението с НАП, аз не съм много вещ в тези неща, но надявам се нашият спонсор, който води разговорите с НАП да си изпълнява ангажиментите и естествено да изпълни ангажиментите към мен и към клуба да се изплащат заплатите на футболистите”.

– каза Мъри

Мъри сподели и мнението си за напрежението между Наско Сираков и Иво Ивков.

“На този етап е твърде далеч и не знам. На този етап е важно Левски да запази пътя, по който върви, защото има много по-големи проблеми за решаване, отколкото тези неща. Не мога да гадая какво ще се случи.”

– коментира Стоилов

Какво още сподели Станимир Стоилов?

“Спортно-технически аз лично никога съм нямал проблем с никого, защото обикновено решенията и идеите, които имаме са единни и са за спасението на Левски. Оттам нататък от финансови договори не разбирам. Моята работа е да правя футболен бизнес, говоря най-вече с добра игра, която да привлича хората, да създава възможности на привържениците да си купуват артикули от емоции, да създавам футболисти, които да носят сериозни финансови стимули. Преди една година имахме оферти за 0 нула лева, сега вече се сърдим дали са 5, дали са 7. Спорим. В момента спорим дали са 5, дали са 7 милиона. Направете сметка колко работа са свършили самите футболисти и всички хора в клуба. Сега гледам и повиквателните за националния отбор. Когато дойдохме след травми повикаха един футболист, в момента имаме трима чужденци и трима българи без да броя младежки и юношески национали. Това всичко е атестат за работа и за качеството на футболистите в клуба”.

– каза Мъри.

“Аз не знам каква е била точната сума. Може да са били 5 милиона и 200 примерно. На този етап, каквото имах го казах – може да питате Сираков. Казах първия ден – дойдох, за да работя и да казвам на хората истината. И ще е така докато хората са на стадиона. На мен ми е най-лесно да си почивам. 13 години стоях далеч от Левски точно поради излишни интриги и псевдоуправляващи, псевдособственици. Върнах се, когато клубът вече нямаше накъде и заедно с привържениците основно, това е големия потенциал на Левски, хората, които работят + спонсора, всички заедно успяхме да стигнем дотук – клубът да е на една сериозна печалба и да изчисти доста големи задължения, които имаше през годините. Знаехме предварително, че ситуацията е тежка. Не трябва да се разваля всичко добро. Напротив, Левски трябва да направи последната крачка, със спорове и скандали, ако трябва, за да изпълни ангажиментите към НАП. Левски трябва да бъде спасен по всякакъв възможен начин. Ангажиментите се трупат точно по тази причина, че слугувахме на определени хора, а не на истината”.

– сподели Мъри

Мнението на Ритнитопъ: Признанието на Мъри, че е имало оферти за футболисти на клуба, с което опроверга думите на Наско Сираков, показва, че на “Герена” има напрежение след пропадналата сделка с Драган Шолак.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *