Press "Enter" to skip to content

Всичко за исканията на феновете на “Ботев” и потайната община

Феновете на “Ботев” (Пловдив) излязоха на протест, за да изразят недоволството си от некачествено и забавено строителство на “Колежа”.

Протестът беше организиран от Сдружение “ПФК Ботев”, Клубът на привържениците на “канарчетата”, обединени фракции “Бултрас”, Фондация “Жълто и Черно” и Сдружение “Бултрас файт клуб”.

На събитието, което стартира от площад “Съединение”, се събраха множество запалянковци на “канарчетата”, а бройката им надхвърли 1000 души. Те опънаха транспарант “Колежа или смърт”.

Транспарант “Колежа или смърт”

Феновете настояват за незабавен ремонт за сметка на строителя на некачествено изпълнените СМР (Строително монтажни работи). Сред конкретните искания е и изпълнение на целия покрив върху четирите сектора с целево отпуснатите 12 млн. лева кредит. Протестиращите настояват за повече прозрачност при разходването на публичните средства отпуснати за строителство на клубното съоръжение.

Привържениците на “канарчетата” направиха шествие по някои от централните булеварди в града, като крайна точка на протеста е площад “Стефан Стамболов” пред сграда на Община Пловдив.

“Изобщо не искаме да говорим за пари. Не искаме да политизираме протеста. Той няма нищо общо с никакви избори. Искаме “Колежа” да бъде завършен с отпуснатите пари до ниво мачове в А група с 4 сектора и покрита козирка”, заяви преди началото председателя на Сдружение “ПФК Ботев” – Борис Гиздаков.

Борис Гиздаков

Феновете са недоволни, заради част от снимките, които излязоха, заради строителството на стадион “Христо Ботев”.

Разкрито бе, че привържениците са искали 4 пъти по Закона за достъп до обществената информация документация от община Пловдив, свързана с количествено-стойностните сметки, изплатените средства, комуникацията с полиция, дирекция Пожарна безопасност. Общината обаче е правила всичко възможно, за да ограничи предоставянето на информация, предоставяйки непълни справки, при това само на място в сградата на общината.

Мнението на “Ритнитопъ”: Изводите, които може да се направят за строителството на стадион “Христо Ботев” е , че то е некачествено, но скъпо. Няма спор, че в Пловдив има нужда от стадион, който да отговаря на стандартите на УЕФА. Със сигурност забавянето ще се отрази, а дали ще видим стадион скоро в Пловдив – дано.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *