Press "Enter" to skip to content

Българските таланти зад граница. Йоан Борносузов – Ибра

Йоан Борнoсузов е един от младите ни таланти зад граница. Добрата новина е, че от БФС все пак са се ориентирали и младият гигант е викан в младежките формации на националния отбор. Българинът блести в Италия, където играе за отбора на „Дженоа“.

Кой е Йоан Борнoсузов?

Йоан Борнoсузов е роден на 9 януари 2004 година, в Плевен.
В България е играл за юношеските формации на ЦСКА. Син е на бившия халф на “Литекс”, “Левски”, “Черно море” и др. – Атанас Борносузов.

В началото на 2020 г. Йоан е трансфериран от “червените” право в Италия – отива в италианския „Дженоа“. Блести с екипа на „грифоните“ и до ден днешен.

Йоан с екипа на ЦСКА

В интервю споделя, че освен него, има още двама чужденци в отбора на „Дженоа“ до 17 години. Негов треньор е бил Абдула Конко (бивш играч на „Ювентус“, „Севиля“, „Лацио“ и „Аталанта“).

Как се представя Йоан в Италия?

Вторият гол в репортажа е на младия талант – Йоан Борносузов! Какъв ли ще стане, когато порасне?


Интересен факт е, че е наричан „Ибра“ в състава на „червено-сините“. Ние се надяваме и ще се радваме, ако стигне до неговото ниво!

До този момент е оставил сериозна следа в юношеските първенства на Апенините, като  с екипа на отбора до 17 години вкара единственото победно попадение  срещу тима на „Ювентус“. За по-големите – отбора до 18 години, вкарва на „Интер“, за да донесе победата на своя отбор с 2:1.  Таранът също е викан и в Примаверата на клуба (отбора до 19 години).

Йоан с екипа на “Дженоа”

За момента Йоан е викан в юношеските гарнитури на България, като до момента има 8 изиграни мача в отбора до 19 години, но няма все още отбелязано попадение.

Мнението на “Ритнитопъ”: Йоан е доказателство, че от БФС поне имат някакви наблюдения за родните таланти зад граница. Но от самия Йоан зависи дали ще се развие и стигне до първия състав на „Дженоа“, ние стискаме палци, че ще се наложи и успее, въпреки трудностите, които ще има по пътя си към него.


Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *