Press "Enter" to skip to content

Къде са те: Изгонените футболисти от “Черно море” след случая с полиграфа

Продължаваме рубриката „Къде са те сега“. Днес ще ви представим изгонените футболисти от  „Черно море“  преди мача им с „Лудогорец“ през сезон 2018/19.

В края на сезон 2018/19, българският футбол бе разтресен от огромен скандал. Шестима играчи на “Черно море” бяха изгонени от тима. Сред тях легендата на българския футбол, както и на “моряците” – Георги Илиев. Освен него, от отбора бяха отстранени още Георги Китанов, Виктор Генев, Пламен Димов и Петър Витанов.

Основен довод за изгонването на футболистите е неуспешният детектор на лъжата, на който са подложени. Вследствие на резултата от теста, играчите са изгонени от отбора на “моряците”.

Причината за този детектор е, че има съмнения, че футболистите са играли симулативно в срещата им срещу ЦСКА София.

Още подобни статии може да четете – тук

А ето и къде са днес играчите, които бяха изгонени от отбора на „Черно море“.

Георги Илиев

След като е изгонен от „Черно море“, той се завръща в „Локомотив“ (Пловдив) в края на юни 2019 г. На 15-ти декември 2019 г., Илиев слага край на кариерата си като футболист. В момента се занимава с треньорска дейност.

Петър Витанов

По подобие на Георги Илиев, той също се присъединява към отбора на „Локомотив“ (Пловдив). Със „смърфовете“ печели Купа на България през сезон 2019/20, както и Суперкупата на България през 2020 г. В момента продължава да играе за „черно-белите“.

Георги Китанов

През 2018/19 е отдаден под наем в „Черно море“ (Варна) от ЦСКА София. След като е изгонен от „Черно море“ (Варна), договорът му с ЦСКА София изтича и той напуска клуба, за да подпише с „Астра“ (Гюргево). След това играе в отбора на “Петролул”. В момента е част от състава на „Флориана“.

Виктор Генев

След като е отстранен от отбора на „моряците”, той се присъединява към тима на „Берое“ (Стара Загора). След това напуска “„заралии“, за да се присъедини към „Ботев“ (Пловдив), където играе и до днес.

Още подобни статии може да четете – тук

Пламен Димов

След като е изгонен от „Черно море“ (Варна), той продължава кариерата си в Казахстан, където играе за „Окжетпес“. След това отива в Узбекистан, където защитава цветовете на „Андижан“. Там изкарва два сезона преди да подпише с литовския „Ритеряй“. В момента е част от тима на „Спартак“ (Варна).

Мнението на “Ритнитопъ”: Въпреки че случаят остава известен като “Случая с полиграфа”, част от играчите успяват да продължат кариерите си и то успешно. Скандално е, че това се случва в 21-ви век, в държава, която е членка на ЕС. Разследването по случая е оскъдно и дори нулево, което е поредната причина честната конкуренция в българския футбол да бъде поставяна под съмнение. И то с право.

Може да гледате “Обзор на кръга” – всяка сряда в нашия YouTube канал

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *