Press "Enter" to skip to content

Каква селекция трябва да направи ЦСКА София?

ЦСКА София е активен на трансферния пазар и има още малко време да завърши своята селекция. Какво обаче липсва на “червените”?

Новите попълнения

ЦСКА София направи сензационен трансферен удар с привличането на любимеца на феновете Фернандо Каранга! Той е един от най-добрите чужденци, играли някога за “червените”. Със своите 31 гола в 42 мача, бразилската машина е обичан от всички “армейци“, които нямат търпение да видят какво ще направи при повторния си престой в България.

Гледайте “Фернандо Каранга – Усмихнатият голмайстор” тук!

“Армейците” привлякоха и 25-годишния норвежец Улаус Скаршем, който взе номер 7. Сънародникът му Джонатан Линдсет пък ще се подвизава с освободената от Жираир Шагоян 10-ка. Скаршем е полузащитник.

Новото попълнение на ЦСКА София Улаус Скаршем.

Последното ново попълнение на тима е младият Мартин Стойчев.

С какво разполага ЦСКА София и къде има нужда от подсилване?

На вратата ЦСКА София разполага с един от най-класните си играчи, а именно Густаво Бусато. Резервата Евтимов също е отличен вариант. Можем да заключим, че на вратарския пост “червените” разполагат с доста класа.

Защитната мощ ще се увеличи със завръщането на Юрген Матей. На левия бек ЦСКА разполага с контузения Брадли Де Ноойер и Сейни Санянг. Отдясно на защитата пък се подвизават Тибо Вион, Емануел Шакич и Иван Турицов. Първите двама могат да играят и отляво, като Вион дори е предпочитан избор за ляв бек в почти всички мачове.

Ситуацията с Иван Турицов е по-различна, като той е спряган за трансфер. Привличането на Мартин Стойчев само засили слуховете, а и Турицов не бе изобщо в групата на “червените” за контролата с Тренчин.

Все пак няма да е зле “армейците” да се подсилят с поне един бек, препоръчително ляв, и един централен защитник по време на зимната си селекция. В полузащитата нещата стоят прекрасно с присъствието на Амос Юга, Тобиас Хайнц, Линдсет, Станислав Шопов, Марселино Кареасо и новодошлия Скаршем.

При нападението положението също е доста оптимистично. Голмайсторът на ЦСКА София Дюкенс Назон по всяка вероятност ще напусне клуба, особено след привличането на Каранга. Така в предни позиции “армейците” ще разполагат най-вероятно с Майкъл Естрада, Каранга, Матиас Фаетон и Данило Асприля за старта на сезона.

Ако “червените” размислят и не продадат Назон, със сигурност ще имат огромна сила в атака.

Мнението на “Ритнитопъ”: Като цяло ЦСКА София прави добра селекция, но трябва да се замисли дали е хубаво да се разделя с основни играчи. През последните години това е традиция на “Армията”. Именно затова не се изгражда сработен отбор и ЦСКА София няма това ядро, което всички милеещи за клуба искат. Предстои да видим дали ходовете на “червените” през този трансферен прозорец ще се оправдаят.

Източници:

(1) (n.d.). CSKA Sofia. https://cska.bg/players/
(2) CSKA-SOFIA – Club profile. (n.d.). Football transfers, rumours, market values and news | Transfermarkt. https://www.transfermarkt.co.uk/zska-sofia/startseite/verein/208

Снимки:

(1) https://cska.bg/wp-content/uploads/2024/01/SkarsemTransferSite.jpg
(2) https://cska.bg/wp-content/uploads/2024/01/P1169688_EDIT_1.jpg

Вижте някои от най-известните фенове на “армейците” тук!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *