Press "Enter" to skip to content

Българските вратари зад граница – Давид Василев

В рубриката ни “Български таланти зад граница” днес Ви представяме Давид Василев.

Кой е той?

Давид Василев е роден на 20 януари 2004 г. в София, но почти не е живял у нас. Родителите му заминават за Испания след раждането му, където търсят нов начин на живот.

В Испания Давид започва да играе футбол, когато е на 6-годишна възраст, в парка, а след това продължава да развива таланта си в отбора на “Агилас”. Един от идолите му е Икер Касияс.

“Валенсия”

Едва на 10-годишна възраст той е забелязан от отбора на “Валенсия” и преминава в тяхната академия, след като е бил гледан и от други отбори, сред които и “Реал” (Мадрид).

През годините се превръща в ключова фигура за “прилепите”, като е един от четиримата чужденци в състава им. А в отделни мачове дори е носил и капитанската лента на “Валенсия”.

В края на сезон 2019/20 и началото на 2020/21, Василев успява да не допусне гол в повече от 450 игрови минути. Числата му моментално го правят най-добър в позицията му в група 8 на Националната лига на Испания.

От началото на този сезон Давид е в “Б” отбора на “Валенсия”, където има записани едва два мача.

Национал

Давид прави дебют за U17 на България на 15 септември 2020 г. срещу Сърбия, когато е на
16 години. Това е единственият му мач за тази гарнитура на “трикольорите”.

Василев има и две срещи за националния отбор до 19-годишна възраст. И в двете срещи нашите момчета излизат победители, а Давид успява да запише една суха мрежа.

Мнението на Ритнитопъ: Давид Василев впечатлява с изявите си за “Валенсия” през годините. Искрено се надяваме и някой ден да го видим и в първия отбор на “прилепите”.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *