Press "Enter" to skip to content

Деле Али: Интервюто, което разтърси футболния свят

През миналата седмица Деле Али шокира футболния свят с интервюто си за Гари Невил. Какво сподели в него бившият футболист на Тотнъм.

Бившият футболист на Тотнъм Деле Али направи сензационни разкрития в интервю за подкаста на Гари Невил – “The Overlap”. В него той проговори за трудното си детство и проблемите, които го преследват и до днес.

“Сега е подходящият момент да кажа на хората какво се случва. Трудно е да говоря, защото това е нещо, което съм крил дълго време. Страх ме е да говоря за това. Когато се върнах от Турция, разбрах, че имам нужда от помощ, бях в лошо психическо състояние и реших да отида в модерно заведение за рехабилитация за психично здраве. Те се справят със зависимости и травми. Пристрастих се към приспивателни, това е проблем не само за мен. Среща се по-често в света на футбола, отколкото си мислите.“

– споделя Али пред Гари Невил:

Освен за този период от живота си, Али добави и мрачни спомени от тежкото си детство:

„На шест години бях насилван от приятеля на майка ми, който беше често в къщата. Майка ми беше алкохоличка. Бях изпратен в Африка, за да се науча на дисциплина, а след това ме върнаха обратно.

На седем започнах да пуша, на осем започнах да продавам наркотици. Един по-възрастен човек ми каза, че няма да спрат дете с колело, така че карах наоколо, а отдолу щях да имам наркотиците, това беше на осем. На единадесет бях провесен от мост от човек от съседното имение, мъж.“

– разкрива полузащитникът

Али продължи с подробности, свързани с периода му в „Тотнъм“.

“Маурисио Почетино беше най-добрият мениджър и не можех да искам по-добър треньор по онова време. Той проявяваше голямо разбиране към решенията, които вземах, и ме напътстваше – сякаш се интересуваше от мен като човек, преди да говорим за футбол, от което имах нужда по това време. И мисля, че това е важно за младите играчи.“

– каза Али

След уволнението на аржентинския специалист, „шпорите“ назначиха нов треньор в лицето на Жозе Моуриньо. Тук проблемите отново застигат Али:

„Той ме нарече “мързелив” – това беше веднага след деня за възстановяване. Седмица по-късно той ми се извини, че ме е нарекъл така, защото всъщност ме е видял да тренирам и играя. Но това не беше в документалния филм на Amazon Prime за „Тотнъм“ и никой не говореше за това, защото бяхме само аз и той.

Мисля, че особено сега със социалните мрежи и всички тези неща, наистина можем да изобразим нещо, което не е реално. Мисля, че може би други треньори, поради други причини, поради които не играех, са се придържали към това –  че съм мързелив, защото това беше лесен начин, лесен за използване”.

– споделя в отговор бившият играч на Тотнъм

Друго признание беше, че Али е обмислял да се откаже едва на 24-годишна възраст от професионалния футбол.

“Една сутрин се събудих и трябваше да отида на тренировка. Спомням си, че се взирах в огледалото и питах дали мога да се пенсионирам сега. На 24. Да правя това, което обичам”.

– каза още той

В момента Али мисли само как да се върне възможно най-скоро на терена и да прави това, което обича най-много, а именно – да играе футбол. От клуба му Евертън пък го подкрепят напълно.

Мнението на „Ритнитопъ“: Рядко срещано е да виждаме футболисти да излизат и да говорят за своите житейски проблеми. Особено тежък e бил случаят с Деле Али, който е имал кошмарно детство. Благодарение на появата си пред Гари Невил той разкрива своите проблеми и тайни.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *