Press "Enter" to skip to content

Кирил Десподов спечели анкетата “Футболист на футболистите“ за сезон 2022/2023!

Звездата на “Лудогорец“ Кирил Десподов е победител в анкетата “Футболист на футболистите“ за сезон 2022/2023! Илиан Илиев, пък е най-добрият треньор!

Днес бяха обявени победителите в ежегодните анкети на “Асоциацията на българските футболисти“ – “Футболист на футболистите“, “Най-добър млад футболист“ и “Най-добър треньор“. Във въпросното допитване право на глас имат всички футболисти от “efbet Лига“ и “Втора лига“. Това е 22-о издание на анкетата.

Кирил Десподов категорично спечели анкетата “Футболист на футболистите“. На второ и трето място останаха Ивайло Чочев от ЦСКА 1948 и Игор Тиаго от “Лудогорец“. Десподов два пъти е триумфирал в категорията “Най-добър млад футболист“ и то в поредни години – 2016/2017 и 2017/2018 докато все още носи екипа на ЦСКА (София). В началото на годината беше избран и за “Футболист на годината” за 2022 г.

Категоричният победител Кирил Десподов!

Тазгодишният приз за “Най-добър млад футболист“ отиде при капитана на “Левски“ (София) – Пламен Андреев. Втори остана Николай Златев от “Черно море“ (Варна), а на почетното трето място се нареди защитникът на ЦСКА (София) – Християн Петров.

Прекрасна награда за младия капитан на “Левски“, който беше абитуриент тази година!

За най-добър треньор в родната ни “efbet Лига“, футболистите определиха наставника на “Черно море“ – Илиан Илиев, който печели тази награда за трети път през своята кариера. Станимир Стоилов остана втори, въпреки че не е начело на “Левски” вече повече от месец, а на третото място се класира треньорът на ЦСКА (София) – Саша Илич.

Трети приз от анкетата в колекцията на Илиан Илиев!

Почетните резултати от анкетата през сезон 2022/2023 са:

 • “Футболист на футболистите“
 1. Кирил Десподов – “Лудогорец“
 2. Ивайло Чочев – ЦСКА 1948
 3. Игор Тиаго – “Лудогорец“
 • “Най-добър млад футболист“
 1. Пламен Андреев – “Левски“
 2. Николай Златев – “Черно море“
 3. Християн Петров – ЦСКА (София)
 • “Най-добър треньор“
 1. Илиан Илиев – “Черно море“
 2. Станимир Стоилов
 3. Саша Илич – ЦСКА (София)

Мнението на „Ритнитопъ“: Победителите от 22-ото издание на анкетата ще бъдат наградени в началото на новия сезон 2023/2024. От екипа на „Ритнитопъ“ желаем успех на всички футболисти и треньори!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *