Press "Enter" to skip to content

“Бербатов: Това е нашата игра! Да го покажем!”

Димитър Бербатов: “Случва се обединение на всички и кулминацията ще бъде този протест, който се организира, който аз подкрепям, стига да е мирен и в рамките на закона”.

Димитър Бербатов говори в сутрешния блок на bTV за предстоящия протест на българските фенове, който ще се състои на 16-ти ноември. Той призова привържениците да се обединят и да оставят клубните си пристрастия на заден план, защото ръководителите в Бояна се опитват да “откраднат футбола от феновете”.

“Ситуацията е доста сериозна и тя е направена така от ръководителите на българския футбол заради това, което се случва толкова години и заради управленските методи, които доведоха ситуацията до този момент, а това е да откраднат футбола от феновете”. 

– започна Бербатов

“Вече разбирайки, че хората правят безпрецедентно обединение спрямо тях и то напълно заслужено, те намират някакви технически вратички и правят така че точно крадат футбола от всички нас и това не се е случвало никога – ти да играеш по собствено желание на празен стадион. Случва се обединение на всички и кулминацията ще бъде този протест, който се организира, който аз подкрепям, стига да е мирен и в рамките на закона, тъй като това е нещо нормално след толкова време на управление на хора, които си мислят, че са безнаказани и над всички нас”.

– каза той

“Когато се бориш срещу такива хора, да речем чудовища, не трябва да се ставаш чудовище. Трябва да се опиташ да запазиш човешката страна, колкото и трудно да е. Момчетата от националния отбор не носят никаква вина и те трябва да играят мача. Аз и моят екип вече две години протестираме по наш начин, показваме, разкриваме, какво се случва в българския футбол”.

– добави бившият нападател

“Страхът, който прозира тук, е важен и е видим за всички нас. Ти, ако си отличник, от какво се страхуваш, от какво бягаш? Ти трябва да се къпеш в народната любов. Тогава защо крадете и криете футбола от всички нас? Жалко. Футболът не трябва да пострада”.

– сподели в отговор Бербатов

“Битките в съда си продължават. Хората им е досадно от тези неща. Ние две години и половина показваме на хората как може да бъдат обърнати нещата – с един нормален и честен Конгрес. Хората, които управляват, те вече нямат срам, морални ценности, нямат тези неща, които нормални и честни лидери трябва да имат и за това за тях думата оставка не съществува,  но те трябва да го направят и ще го направят и впоследствие се стига до изборен Конгрес, в който самите клубове решават без натиск да си изберат техния човек”.

– добави още той

“Това с погледи в бъдещето, които са 10 години напред, минимално, за да можеш да изградиш нещо, което впоследствие да започне да расте и да започне да ти носи някакъв нужен успех. В момента каузата не е Бербатов и екипът му. Каузата е тези хора да не бъдат управници на българския футбол”.

– каза Бербатов

“Българският футболен съюз изключва клубове тайно и тези клубове, които си позволят да изразят различно мнение от футболната централа са или изключвани, или наказвани. Вече 150 клуба са изключени тайно. Впоследствие им се дава възможност да се пререгистрират, но с различни хора вътре. Да ги приемат обратно, но приемайки ги обратно, те нямат право на глас на следващия Конгрес”. 

– сподели бившият нападател на Манчестър Юнайтед

“Колкото повече време се отнема в това да се случи, толкова повече машинациите ще продължават да растат и да се случват. Но ние въпреки това продължаваме да се борим с тях. Тези клубове, които бяха изключени, искахме да направим среща с министъра на спорта. Първоначално се беше съгласил министърът да направим такава среща, клубовете да бъдат чути, да си изкажат болката. Впоследствие министърът каза, че екипът му не бил съгласен на това нещо, защото това щяло да бъде вмешателство в работата на Българския футболен съюз, което е абсурдно. Министерството на спорта, което дава лиценз на Българския футболен съюз, те трябва да са там, да дадат мнение, те трябва да са медиатор, когато има проблем. Да чуят двете страни, да се опитат да сближат двете страни, не да се месят. Такава среща не се състоя и клубовете останаха разочаровани. Министерството на спорта, давайки лиценз на Българския футболен съюз, те трябва да са там постоянно, да комуникират, не да се крият, защото криейки се, ситуацията стига до този момент”.

– допълни Бербатов

“Държавата не иска да работа с Българския футболен съюз. Това са доказани лъжци и измамници. Държавата разбира се трябва да помага на българския спорт, на българския футбол. Без помощта на държавата, инфраструктурно нещата много трудно ще се случат. Крайната точка вече е толкова мината, че държавата трябва да вземе някакво мнение. Екипът му значи има задни цели”.

– каза той

“По-важно е обединението, което се случва и което се радвам, че виждам. Колкото и трудно да е, трябва да се обедините заедно, тъй като в момента има един външен враг, който се опитва да ви вземе футбола и вие трябва да се опитате да направите така, че това да не се случи. По мирен и законен начин. Всеки има клубните си пристрастия, това е ясно, но когато дойде един такъв враг, всички трябва да бъдем заедно и да покажем, че това е нашата игра и трябва да го защитим. Изкажете възмущението си. Ако не се прави, значи сме съучастници. Има причини да се прави това нещо. Виждате след 18 години на какво дередже е футболът ни. Моментът е назрял и виждате за каква ситуация говорим”.

– завърши Бербатов

Мнението на “Ритнитопъ”: Важно е феновете да разберат, че клубните пристрастия трябва да останат на заден план. Тук борбата е за целия ни футбол. Протестът на 16-ти ноември трябва да покаже това. Трудно е, но само обединени можем да стигнем до промяната, която е толкова закъсняла.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *