Press "Enter" to skip to content

Една кръв, различна националност

Светът вече е футбол, а ние ще проследим през годините братята, които са с една кръв, но играли за различни национални отбори.


5. Таулант и Гранит Джака

Родени в семейство на косовски албанци в Базел, Швейцария, братята изминават различен път. По-големият брат Таулант представлява родината на своите родители – Албания, а брат му Швейцария.

Интересно е да се отбележи, че има право да играе и за Албания, Гранит Джака избира Швейцария, заявявайки пред албански медии, че Швейцария представлява по-голям интерес за него.

Те се изправят един срещу друг на Евро 2016 в мач от Група А на турнира, като срещата завършва с минимален успех за Швейцария.

Таулант и Гранит Джака

4. Иняки и Нико Уилиямс

Родени в Испания, от ганайски преселници братята представляват две различни страни.

Иняки Уилиямс въпреки, че е бил повикан за Испания, така и не записва официален дебют за страната, а това довежда и да избере да представлява Гана миналата година.

Нико Уилиямс от своя страна е считан за един от обещаващите таланти на Испания и записа своя официален дебют за страната.

Иняки и Нико Уилиямс

3. Пол и Флорентин Погба

Пол Погба е роден във Франция, а брат му Флорентин е роден в Гвинея. Двамата израстват в бедност, а днес са едни от най-известните братя в света. Имат сблъсък един срещу друг, но само на клубно ниво. Това се случа в мач от “Лига Европа” през 2016-та година.

Пол избира да представлява Франция, като е минал през всички юношески национални гарнитури на страната, като имаше ключова роля за спечелване на трофея през 2016-та година.

Флорентин от своя страна е играл за юношеските гарнитури на Франция, но избира да играе за родината на своята майка Гвинея, като е един от ключовите футболист за отбора.

Пол и Флорентен Погба

2. Жером и Кевин-Принс Боатенг

Двама братя, играещи за различни държави – Германия и Гана. Това са Жером и Кевин-Принс, за които е редно да споменем, че имат различни майки и общ баща.

Въпреки това и двамата са родени в Берлин, и двамата тръгват заедно във футбола от “Херта” (Берлин). Основната заслуга да влязат в класацията, признаваме всъщност е на Жером, който е световен шампион с Германия от 2014 г., а с “Байерн” (Мюнхен) триумфира в Шампионската лига. Въпреки успехите на година по-малкия Жером, брат му Кевин-Принс изглежда малко по-известният от двамата, въпреки, че игра за отбори като “Тотнъм”, “Милан” и “Барселона”.

Жером и Кевин-Принс Боатенг

1. Рафиня и Тиаго Алкантара

Двамата са синове на световния шампион от 1994 година с Бразилия – Мазиньо. Интересно е да се отбележи, че те произлизат от семейство на спортисти, като майка им е бивша волейболистка.

Тиаго е по-големият брат и се мести да живее в Испания със своя баща, когато е на 5 години. И двамата братя се развиват в школата на “Барселона”, като Тиаго решава да играе за Испания и дори е женен за испанка. С “Ла фурия роха” Тиаго е европейски шампион за юноши и за младежи.

Рафиня от своя страна решава да защитава цветовете на родината на своя баща – Бразилия. Изборът му определено се отплаща, след като със “Селесао” Рафиня Алкантара печели олимпийското злато по футбол на игрите в Рио де Жанейро.

Рафиня и Тиаго Алкантара

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *