Press "Enter" to skip to content

Феновете в Германия се пребориха, вижте как (ВИДЕО)

Протестните действия на феновете бяха срещу новите потенциални инвеститори

Преди известно време ви разказахме за протестните действия на организираните привърженици в Германия. Тези действия се изразяваха в множество транспаранти и скандирания срещу новите потенциални инвеститори в германския футбол.

Фенове на “Ханза” (Рощок) протестират срещу новите инвеститори. Видео: Ultras World

ИМА ЛИ РАЗВИТИЕ ПО ТЕМАТА?

Има. От страна на феновете, действията се развиваха лавинообразно – към транспарантите и скандиранията, те добавиха и хвърляне на „златни“ шоколадови талери и тенис топки, а в последните кръгове нещата станаха по-сериозни – слагане на катинари за велосипед по гредите, колички с дистанционно управление се движат из терена и всичко това водеше до дълги и чести прекъсвания на футболните срещи.

Фенове на “Хамбургер” слагат катинари за велосипед по гредите.

Паролата за отключване на катинарите е “50+1”, правилото за което се борят феновете.

НО ЗАЩО НЕЩАТА ЕСКАЛИРАХА?

Вълненията се засилиха още повече, след като медии в Германия осветлиха новите инвеститори и доказаха, че макар и регистрирани в Лихтенщайн и в САЩ, въпросните получават финанси и от суверенния фонд на Саудитска Арабия. Останали само два потенциални инвеститора – CVC и Blackstone. Подозренията на част от феновете се оказаха верни.

“Златни” талери и тенис топки доведоха до множество прекъсвания на мачовете в Германия

ЛОБИРАНЕ, КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ… И ИНТЕРЕСИ

Твърди се, че Карстен Шмид, който е бивш шеф на платения телевизионен канал “Sky” и след това е бил главен изпълнителен директор на “Херта” (Берлин) в продължение на почти година, работи като консултант за CVC. CVC е посочен като притежател на 60% от доставчика за залагания Tipico, който е важен спонсор както на Германската футболна лига, така и на гранда “Байерн” (Мюнхен).

Дейвид Блицър

Blackstone също има влияние в германския футбол, чийто мениджър е небезизвестният Дейвид Блицър. Той държи акции в клуба от Бундеслигата “Аугсбург” чрез дъщерно дружество, а помощ в лобирането оказва Йоханес Руперт, който пък е член на надзорния съвет на втородивизионния холандски клуб АДО Ден Хааг. Освен това Блицър има дял в английския фуболен отбор Кристъл Палас и е първият човек, който притежава отбори в петте големи спортни лиги на Северна Америка: NBA, NHL, NFL, MLS и MLB.

Феновете на “Кьолн”

ФЕНОВЕТЕ УСПЯХА!

В сряда, 22-и февруари, “Deutsche Welle” съобщи, че нов инвеститор в Бундеслигата няма да има. Това е голяма победа за феновете!

Мнението на “Ритнитопъ”: Всички знаем, че привържениците в Германия са едни от най-пламенните. В този случай, те се обединиха и постигнаха целта си. Независимо в коя лига и в какво състояние е техният отбор – феновете са винаги до него. Кога ли ще видим подобно нещо в България?

Прочетете тук още статии, свързани с немския футбол:

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *