Press "Enter" to skip to content

Херо: “За съжаление, за да спечелиш нещо в България, трябва да играеш нечестно”

Какво казаха в интервютата си след двубоя между “Спартак” (Варна) и “Септември” (София) Димитър Димитров – Херо и Красимир Балъков?

Предисторията

Вчера се изиграха решителните мачове в битката за оцеляване. Там резултатите бяха следните: “Пирин” измъкна равенство от “Берое”, “Хебър” победи “Ботев” (Враца), а “Спартак” (Варна) постигна минимален успех срещу “Септември”. Тези резултати означаваха, че последните два отбора изпадат директно, тъй като кръг преди края изостават от пазарджиклии с 4 точки.

Интервютата

След края на мача между “Спартак” и “Септември”, наставниците на отборите, Димитър Димитров – Херо и Красимир Балъков, дадоха много емоционални интервюта, в които изразиха гняв и съжаление от създалата се ситуация.

“Изпадат двата отбора, които единствено в тази група играха честен футбол. За съжаление, за да спечелиш нещо в България, трябва да играеш нечестно. Нашият отбор доказа, че има своите качества и възможности, но влезе в схеми и затова изпадна. За мен това най-вероятно е последният мач в “Спартак” (Варна). Имах доста неразбирателства с ръководството на отбора. Още в самото начало имаше бойкотиране, имаше и хора, които не искаха да останем”.

– сподели Херо след вчерашния мач на отбора си

“Мога да потвърдя това, което той (Херо) каза, че нашият отбор игра честно, както и техният. Но в българския футбол понякога има много дълбок български феърплей. Не искам да влизам в подробности. Нито съм органът, нито съм футболният съюз, който трябва да погледне в тази посока, но пожелавам на всички фенове да видим това, което стана в Германия. Българският футбол ще го бъде, когато държавата се вдигне. Има пет държави, които инвестират над 1,2% от бюджета на държавата във футбол. А ние инвестираме 0,6. Ние сме държавата, която най-малко се интересува от спорт и това в скоро време трябва да се промени.”

– каза Красимир Балъков след края на същия мач

Все пак трябва да уточним, че след резултатите от другите срещи стана ясно, че битката за спасение ще се води буквално до последния възможен момент. “Хебър” заема мястото за бараж. Отборът приема “Берое” в последния кръг и за тима от Пазарджик победата е задължителна, понеже изоставането от “Пирин” е две точки. Благоевградчани пък приемат “Спартак”. Тук дори точка ще е достатъчна на отбора на Христо Янев, понеже е с по-добри показатели в преките двубои. За “Ботев” (Враца) пък предстои среща със “Септември”, която се оказва, че няма да има никакво значение.

Мнението на “Ритнитопъ”: Със сигурност в последните кръгове станахме свидетели на какви ли не двубои. Ситуацията по дъното едва кръг преди края започна да се разплита. Някои отбори действително промениха в положителен план представянето си, какъвто е случаят със “Спартак” (Варна), който няма загуба в плейофите. Все пак пожелаваме и на двата отбора бързо завръщане при майсторите, защото мястото им е именно там.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *