Press "Enter" to skip to content

Kой кой е в евентуалния Изпълком на Бербатов?

Димитър Бербатов обяви официално евентуалния си Изпълнителен комитет, ако стане президент на БФС. Кой влиза в него?

На 11-ти март кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов направи нещо революционно, след като показа кой евентуално ще влезе в Изпълкома, ако той излезе победител в битката за футболната централа. Разбира се, като евентуален президент, Бербатов влиза в него автоматично.

Димитър Бербатов говори пред “Ритнитопъ”

Стилиян Петров

Бившият капитан на националния отбор на България няма нужда от представяне и е от ден 1 в екипа на Димитър Бербатов.

Мартин Петров

Бившият футболист на “Атлетико” (Мадрид) и “Манчестър Сити” Мартин Петров също винаги е стоял плътно до Димитър Бербатов.

Ясна Ставрева

Ясна Ставрева e арбитър по футболни спорове в Международния арбитражен спортен съд в Лозана. Тя е юрист на асоциацията на българските футболисти.

Петър Хубчев

Легенда на българския футбол. Той е основна част от националния отбор на България, завършил 4-ти в света през 1994 г. Бивш старши треньор на “Берое” и “Левски”, както и бивш национален селекционер.

Христо Борисов

Борисов е съосновател и главен изпълнителен директор на Payhawk – първият българския еднорог (първата компания, оценена на над 1 млрд. долара). Специалист в стратегическото планиране и управление на бюджети и разходи.

Атанас Пеканов

Той е икономист и финансист, работил в Европейската централна банка. Пеканов е заместник министър-председател по управление на европейските средства в две от служебните правителства на президента Румен Радев.

Пламен Марков

Легендарен български футболист и треньор. Многократен шампион на България като играч с ЦСКА. Класира националният ни отбор за Европейското първенство в Португалия през 2004 г. – последният голям форум, на който сме играли. От 2015 до 2021 г. е спортен директор на ЦСКА.

Георги Владов

Владов е адвокат, който консултира най-големите корпорации на българския пазар. Той е и адвокат на екипа на Бербатов.

Георги Попов

Началник на клиниката по инфекциозни болести в Университетска болница “Софиямед”. Работи и към УЕФА. Осъществява медицинския контрол на всички нива от европейския футбол – от футзал до Шампионска лига, както и на последните три Европейски първенства.

Дарин Маджаров

Основател на платформата Уча.се.

Петър Ганев

Старши икономист в Института за пазарна икономика. Ганев е бивш член на надзорния съвет на футболния “Левски”.

Велизар Величков

Член на Управителния съвет на българската предприемаческа асоциация (BESCO). Величков е и съосновател на Grabo.bg.

Костадин Димитров

От 2023 г. е кмет на втория по големина град в България, Пловдив. Той има управленски опит в сферата на спорта.

Методи Байкушев

Кмет на Благоевград. През 2020 и 2021 г. е включен в списъка на най-влиятелните експерти по международен арбитраж в Централна и Източна Европа на Легал 500.

Мнението на “Ритнитопъ”: Предложените имена за Изпълкома определено са интересни. Те са и специалисти в своите сфери, така че могат да помогнат на българския футбол с опита си.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *