Press "Enter" to skip to content

Краси Костов – “Орелът на Враца”

Днес ще проследим кариерата на един от най-добрите вратари у нас! Как и защо Краси Костов става вратар? Това ще разгледаме в следващите редове.

Краси Костов е роден на 1 септември 1995 г. в село Коларово, Петрич.

Запалва се по играта от дядо си, който също е бил вратар, но не успява да достигне до големия футбол. Краси бил нисичък, а и като най-малък в махалата батковците винаги го поставяли на вратата, на която остава и до днес.

С детския отбор на селото участва в турнири и е забелязан от представители на “Пирин 2001” (Благоевград). Частната школа на Ивайло Андонов. От там му правят предложение да започне при тях. И така, в шести клас, момчето и семейството му взимат трудно решение, той да се премести в Благоевград.

Краси Костов

Талантът му не остава незабелязан, като самият Андонов го взима под негово крило, където още по това време е Мирослав Митев. Бавно, мечтата му да стане професионалист, започва да се сбъдва. Още като ученик в 12-и клас дебютира за “Пирин” (Разлог), където е пратен да трупа опит.

Изявите му се следят от благоевградчани, които веднага го взимат, след като през лятото на 2014-а влизат във втория ешелон. Костов започва кампанията като алтернатива на Христо Бахтарлиев, но след това получава шанс да се докаже и не го изпуска. Застава под рамката и не мърда от нея.

Преди началото на сезона орлетата искат да вземат опитен вратар. 20-годишният Костов обаче прави така, че ги отказва от намеренията им.

„Не е от най-високите, но е пъргав, с отличен рефлекс и много добър в рамката на вратата“

-казват от клуба.

След тези му изяви, той печели наградата за спортист № 1 в Благоевград.

Краси Костов с екипа на “Пирин” (Благоевград)

Oтборът на “Пирин” успява да спечели промоция и се завръща в “А” група. През сезон 2015/16 г., той е неизменен титуляр за “орлите”, като участва в 34 мача. През този сезон, отборът успява да си запази мястото в елита, като финишира на 8-мо място.

През следващия шампионат 2016/17 г., той отново е с ключова роля за запазването на отбора в елита. Въпреки че играе само в 16 срещи, “Пирин” финишира на 9-то място в редовния сезон.

Сезон 2017/2018 г. е последният за Костов с екипа на “орлите”. Той взима участие в само 5 срещи през шампионата.

Краси Костов

През лятото на 2018 г., той подписва с тима на “Ботев” (Враца). През първия сезон за “зелените” записва 29 мача. През същия сезон си гарантира и титулярното място. В края на 2019 г., той е обявен за футболист №1 на “Ботев” (Враца).

През сезон 2021/22 г., Костов става първият футболист през този век със 100 мача за отбора. Завършва сезона и като вратаря с най-много спасявания в шампионата.

През лятото на 2022 г., той подписа нов договор със “зелените”, който го задържа във Враца до края на настоящия сезон.

Краси Костов е първият със 100 мача за отбора през XXI век

Мнението на Ритнитопъ: От началото на този сезон, Костов е един от най-добрите на своя пост. Мачът с ЦСКА 1948, през изминалия уикенд, е доказателството, че трудът, който е полагал през годините се отплаща. Въпреки ръста му, той компенсира с отличен рефлекс, позициониране и пъргавост.

Краси Костов е един от най-ключовите футболисти за отбора на “Ботев” (Враца). Това, че е капитан на отбора, също говори и какви са лидерските му качества, както на терена, така и извън него.

Стилиян Петров дари и последната си мачова тениска на националния отбор на България! За този и други артикули, можеш да наддаваш в нашата Facebook страница на следния линк: https://www.facebook.com/media/set?vanity=ritnitop.bg&set=a.590882639723548

51 артикула те очакват! Натисни върху снимката!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *