Press "Enter" to skip to content

Кристиян Малинов – забравеният борец в халфовата линия

Футболът трябва да се играе със страст и без страх, инак не би могло човек да изпита истинското удоволствие от играта. И когато ние – зрителите, наблюдаваме такъв футбол, това е истинска радост и наслада за нас. Един от най-борбените играчи, играл доскоро по българските терени бе Кристиян Малинов. И неговата кариера ще проследим до момента.

Малинов с екипа на “ОХ” (Льовен).

Начало на кариера

Българският играч е роден в гр. Петрич през 1994 г. и започва като дете да играе за родния “Беласица” през 2004 г. След 3 годишен престой премина в отбора на “Пирин 2001” (Благоевград). И след един сезон става част от една от най-успешните академии тогава, тази на “Литекс” (Ловеч).

Кристиян Малинов с екипа на “Литекс”.

На 20 юли 2014 г. Малинов дебютира за първия състав на “Литекс” като се изправя точно срещу бъдещия му отбор – ЦСКА София.

След период от 8 години в ловешкия тим, Малинов преминава в ЦСКА София. За “червените” записва 129 мача и отбелязва 7 гола във всички турнири, като е част от клуба цели 4 сезона.

Халфът с екипа на ЦСКА София.

Какво се случва с Кристиян Малинов днес?

Днес Кристиян Малинов е част от белгийския елит и защитава цветовете на “Льовен”. След силните си изяви с екипа на ЦСКА София, скаути от различни държави бяха наблюдавали талантливия халф и през лятото на 2020 г. той пое в посока Белгия за около 400 хил. евро.

Интерес към Малинов имаше и от шотландския “Глазгоу Рейджърс”, но до трансфер не се стигна. Това бе първо излизане навън за българския играч и сякаш на възраст от 26 г. това бе подходящият момент да пробва своя късмет и навън. По нашите терени Малинов отдавна се бе доказал.

Малинов с екипа на белгийския клуб при неговото представяне.

Националът играе като централен полузащитник, а качеството, което го отличава на терена безспорно е борбеността. Малинов е от тези играчи, които до последно преследват съперника и му дишат във врата. Често си изкарва и жълти картони, тъй като на моменти страстта надделява над позволеното в играта.

Един от головете на Малинов с екипа на “Льовен”.

След трансфера си в “ОХ” (Льовен) Малинов бързо се наложи и стана титуляр.  От трансфера си през 2020 г. до момента има общо 76 изиграни мача и 3 вкарани гола.

Национален отбор

За съжаление от началото на този година, българинът изгуби титулярното си място, едва получава шанс за игра, като обикновено е пускан в последните 10 минути на една среща.

Малинов с националната фланелка.

Може би  това е и причината той да не бъде част от националния състав за настоящите мачове с Черна Гора и Унгария. За националния отбор дебютира още през февруари 2015 г. срещу Румъния, има общо 29 изиграни мача.

Мнението на Ритнитопъ: Кристиян Малинов е един от многото български футболисти, които имат своя блестящ период, поддържат след това някакво добро ниво с надеждата, че  ще стигнат още по-далеч в кариерата си. За съжаление това поне на този етап не се случва при полузащитникът. Има още футболна възраст пред него и ние наистина се надяваме той да надгради настоящото си ниво.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *