Press "Enter" to skip to content

Съименниците в българския футбол – част 1 (“Лудогорец”)

Днес ще ви представим някои от съименниците на шампиона.

При създаването на един отбор неизбежно изникват въпроси около създаването на име, емблема и други клубни символи. Именно върху избора на име ще се спрем днес.

Лудогорец” 1948 (Хърсово)

За съжаление, следите на отбора в последните години не са много големи. През сезон 2017/2018 се появява в Северната шуменска окръжна група, като завършва сезона на 11-то място от общо 13 участници. То е постигнато след 5 победи и 19 загуби в общо 24 мача, което означава, че тимът е завършил с 15 точки през тази кампания.

Следващата кампания носи изкачване с 1 позиция по- нагоре и по- добър актив – 22 точки. През сезон 2019/2020 първенството е прекратено, заради пандемията. Оттогава следите на тима се губят.

“Лудогорец” (Каолиново)

Този отбор е традиционен участник в Шуменската областна група. През годините се мести нагоре-надолу в класирането, като най-голямото му постижение е първо място през сезон 2013/2014. Както разбрахме, обаче, страхът от евентуалните големи разходи в елита на аматьорския ни футбол пречи на много отбори. Случаят тук не е по-различен. Все пак, факт е, че представянето на отбора в следващите три сезона постепенно става все по-посредствено. Тогава са завоювани съответно четвърто, пето и девето място.

След леко подобрение в последните години с пик през миналия сезон, който е завършен на четвърто място, днес можем да намерим тима на 11-та позиция с 11 точки от 22 мача.

“Лудогорец” 2011 (Паисиево)

Също традиционен участник в А областна група, но този път на област Силистра. “Лудогорец” е един от постоянните тимове в тази дивизия, особено в последните години. Следите му започват да личат от сезон 2012/2013. Тогава отборът завършва на 10-то място в подреждането на Северната подгрупа, като събира 20 точки от 22 мача. Това означава 5 победи, 5 равенства и 5 загуби.

Следващите кампании представляват лутане из класирането – Има периоди, в които само за един сезон има разлика в класирането от седем позиции. Понастоящем тимът се намира на второ място в групата си, като има 9 точки по-малко от първия в класирането, ФК “Дуло” (Дулово), но и е с мач по-малко от лидера. Интересно е, че до момента през сезона единствените загубени точки на тима са именно от “Дуло”, както и при едно равенство.

Мнението на Ритнитопъ: Представихме ви само три отбора, които са поели от самото начало на големия и труден път на спорта.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *