Press "Enter" to skip to content

Може ли Манол Иванов да поднесе изненада на Конгреса?

Манол Иванов е едно непознато име, което влиза в борбата за президентския пост на БФС. Какво предлага той?

Манол Иванов е един от 7-те кандидати за президент на Българския футболен съюз, освен Димитър Бербатов, Михаил Касабов, Георги Иванов-Гонзо, Георги Градев, Георги Захариев и Петьо Костадинов.

Димитър Бербатов говори преди екипа ни.

Кой е Манол Иванов?

Той е роден през 1964 г. в София. Син е на легендата на “Левски” Александър Манолов. Самият Манол Иванов е юноша на “сините”. Той е с юридическо образование, а в момента е управител на фирма. От 2020 до 2021 г. е изпълнителен директор на футболния “Нефтохимик”.

Иванов е един от кандидатите, които обиколиха страната и се срещна с клубове. Той бе издигнат от „Футболна академия Арес клуб“ – София.

“Който не гласува за промяна, се страхува или така му е добре”.

– думи на Манол Иванов пред Дарик

В интервю за Дарик радио и dsport той сподели, че кандидатурите на Михаил Касабов и Георги Иванов-Гонзо “са несериозни и смехотворни”, а пред БНТ Иванов добави, че те принадлежат към статуквото.

“За мен като опит и авторитет господин Касабов е по-добрият кандидат, но ако говориме общо и двамата не са подходящи, защото принадлежат към статуквото”.

– Манол Иванов за БНТ

Екип и идеи

Досега единственото известно име от екипа на Иванов е Кирил Лулев.

Една от интересните му идеи е да бъде намален броя на хората в Изпълкома на БФС, като според Иванов не трябва да има президенти или собственици на отбори, както бе досега.

“Бих намалил бройката на хората в Изпълкома до 7, ако първенствата се администрират от Професионалната футболна лига. От ПФЛ ще имат квота от двама души в Изпълкома, колкото ще бъде тази и на БФС, а последните трима членове ще бъдат определени от клубове, без да бъдат избирани президенти или собственици на отборите”.

– Манол Иванов пред БНТ

Синът на Александър Манолов иска да наблегне върху подобряването на футболната инфраструктура в цялата страна, за да може националният отбор да домакинства на различни стадиони.

Както и при останалите кандидати, в програмата му е обърнато сериозно внимание на детско-юношеския футбол.

„За да има промяна, трябва да има някакви правила. Трябва да изготви един морален и етичен кодекс, който да засяга всички деца, треньори, ръководители, директори и президенти. Кодексът ще включва моралното възпитание и държание пред обществеността, вътре в клубовете, със съперниците.

– споделя Иванов

Мнението на “Ритнитопъ”: Манол Иванов е може би най-неразпознаваемия от 7-те кандидати за нов президент на Българския футболен съюз.

Кой е най-успешният президент на БФС?

Източници:

(1) Манол Иванов: Кандидатурите на Касабов и Гонзо са несериозни и смехотворни (ВИДЕО) – БГ футбол – Dsport.bg. (2024, February 22). Dsport.bg. https://dsport.bg/manol-ivanov-kandidaturite-na-kasabov-i-gonzo-sa-neseriozni-i-smehotvorni-video~146034.html#parent=search

(2) Манол Иванов: И Михаил Касабов и Георги Иванов не са подходящи за президенти на БФС, защото принадлежат към статуквото – Българска национална телевизия. (n.d.). Bnt.bg. Retrieved March 11, 2024, from https://bnt.bg/news/manol-ivanov-i-mihail-kasabov-i-georgi-ivanov-ne-sa-podhodyashti-za-prezidenti-na-bfs-zashtoto-prinadlezhat-kam-statukvoto-v362634-326683news.html

(3) topsport.bg. (2024, February 3). Манол Иванов: В Изпълкома не трябва да има президенти и собственици на отборите. Topsport.bg. https://topsport.bg/bfs/manol-ivanov-v-izpalkoma-ne-tryabva-da-ima-prezidenti-i-sobstvenitsi-na-otborite.html

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *