Press "Enter" to skip to content

От култов футболист до затворник – историята на Марио Метушев

Ако имате достъп до интернет, няма как да не сте чували крилатата фраза “Червен картон за Марио Метушев и всичко си…”. През 2018 г., футболистът убива своя приятел, а днес ВКС реши бившият играч да остане в затвор доживот.

Кой е Марио Метушев?

Марио Метушев е бивш футболист и треньор, играл в отбори като “Ботев” (Пловдив), “Черно море” (Варна), “Берое” (Стара Загора) и още много други по родните терени.

Но повечето хора най-често го свързват с култовата фраза на колоритния фен на “орлетата” – Константин Капчин, от мача между “Пирин” (Благоевград) и “Левски”. Капчин е силно афектиран от това, че мачът е бил изключен от програмата на БНТ и че двата гола на “Левски” са нередовни, по негови думи. Разгневеният фен изрази недоволството си от изгонването на футболист от любимия му отбор с думите “Червен картон за Марио Метушев и всичко си…”. 

Константин Капчин, изричайки крилатата фраза в гневния си коментар

Какво се случи с Метушев и как попадна зад решетките?

На 14-ти юни 2018 г. Метушев и приятелят му от детството – Красимир Колджиев – Дзъмбо, решават да се почерпят с обилно количество алкохол в местно заведение. Между двамата възниква спор, който прераства и в кавга, но персоналът на заведението успява да ги успокои. 

Двамата приятели преместват запоя в къщата на Дзъмбо, която се намира в близост до заведението, където майка му приготвила празничен обяд по повод Байрям, който те празнуват като българи мохамедани.

Около 16:00 часа майката на Колджиев влязла да сервира храната и станала свидетел на най-страшния кошмар за една майка – синът ѝ лежал на земята, облян в кръв.

Оказва се, че Метушев наръгал най-добрия си приятел 97 пъти, а самият той бил с 11 прободни рани.

Красимир Колджиев и Марио Метушев през 2013 г.

Когато майката влязла в стаята, ужасена хукнала към бившия футболист на “Пирин” с думите: “Марио, какво правиш?“. А той се усмихнал, погледнал я и казал: “Аз съм дяволът, и тебе ще те разпоря”.

И до ден днешен не е ясно защо Марио Метушев е извършил това тежко и немислимо престъпление, но най-често срещаната спекулация е, че бившият футболист подозирал приятеля си в предателство. 

През януари същата година двамата планували да пътуват за Шумен, където да сключат сделка за 100 кг. тютюн. Красимир Колджиев отказал и Метушев потеглил сам. По пътя полиция спира бившия нападател и го задържа.

През 2021 г. Окръжен съд – Благоевград осъди Марио Метушев на 20 години затвор на строг режим. Освен това той трябва да плати 550 хил. лева на семейството на жертвата.

Марио Метушев с белезници

Днес, 15-ти август 2023 г., ВКС реши, че Метушев ще остане зад решетките доживот.

Мнението на “Ритнитопъ”: Зверското престъпление, извършено от Марио Метушев, слага огромно петно не само върху целия му живот, но и върху колоритната интернет сензация, в която се беше превърнал бившият футболист.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *