Press "Enter" to skip to content

Михаил Касабов – старата песен на нов глас

Днес ще разгледаме още една от фигурите, която ще се бори за президент на БФС. Кой е Михаил Касабов и какво смята да промени във футбола ни?

Предстоящият конгрес на БФС е една от най-обсъжданите теми в държавата. Коментират се имена, дават се прогнози кой има най-голям шанс да спечели битката за президент, а този път кандидатите са много. В следващите редове ще ви запознаем с един от тях – Михаил Касабов.

Димитър Бербатов говори преди екипа ни.

Биография на Михаил Касабов

Михаил Тодоров Касабов е роден на 22-и март 1955 г. в София. Първите му отличия, свързани с футбола са с “Байерн” (Мюнхен). През 1975 г. става член на немския гранд, а после печели първо сребърна, a след това и златна значка на отбора. Седем години по-късно завършва Юридическия факултет на Софийския университет.

След 1984 г. започва дейността му в българския футбол. До 1985 г. е служител в “Левски”, а след това отива в БФС, където в продължение на 2 години е началник на международния отдел. През 1987 г. става вицепрезидент на футболен клуб “Витоша”. Четири години по-късно е избран за член на управителното бюро на ФК “Левски”.

От 1995 г. е вицепрезидент на БФС. Той на няколко пъти служи като временно изпълняващ длъжността президент на родната централа.

Основни приоритети, посочени от Михаил Касабов

Касабов, по покана на “Ботев” (Пловдив), говори пред клубната телевизия на “канарчетата” за намеренията си, ако бъде избран за президент на БФС. Там той описа някои свои приоритети. Един от тях е повечето мачове на националния отбор да се играят на стадион “Христо Ботев” в Пловдив.

Той сподели, че не трябва да се очакват от него “резки движения”. Зад кандидатурата му застана “Славия”, като Венци Стефанов обяви, че “Касабов винаги е бил опозиция на Боби”.

Към момента стадион “Христо Ботев” е най-доброто съоръжение в България и е съвсем логично националният отбор да играе тук своите мачове. Моята мотивация е, че мисля, че мога да променя някои неща. Не очаквайте от мен резки движения, ако бъда избран”

– Михаил Касабов пред клубната телевизия на “Ботев” (Пловдив)

В това интервю той посочи и някои от проблемите, особено на елитните ни отбори.

Със създаването на все повече модерни стадиони ще отпаднат и ранните мачове. Осветлението е основен проблем, за да може мачовете да се играят в нормално време.

На мнение съм, че не е важно колко ще е дълъг един мандат на президент на БФС, а какво може той. Това ще го преценят делегатите на БФС. Те не са толкова лоши, колкото ги изкарваме (б.р. съдиите). Винаги го има субективния фактор.

Бих дал повече свобода и самостоятелност на зоналните съвети, за да организират детски и юношески събития

– Михаил Касабов в същото интервю

Мнението на “Ритнитопъ”: Безспорно проблемите, посочени от Касабов, не са от вчера. Ясно е, че промяна не само е крайно наложителна, ами е закъсняла с години. Но при положение, че именно Касабов е част от предишната власт, оставяме на вас да прецените дали всъщност с него идва някаква промяна.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *