Press "Enter" to skip to content

“Несебър” се отказа от Втора Лига, “Черноморец” влиза

Днес излезе решение на ръководството на “Несебър”, в което се казва, че клубът няма да вземе участие в професионалния футбол

Предистория

Несебърлии си спечелиха промоция по футболен път през последната кампания, като завършиха на първо място в Югоизточната Трета Лига, с 3 точки преднина пред втория, “Черноморец 1919”. Трети остана “Гигант” (Съединение), който поднесе изненада в турнира за Купата на България, като стигна до дузпи срещу ЦСКА София. Оказва се, че “Несебър” няма да се възползва от правото си да играе при професионалистите.

Какво следва?

Два отбора изявиха желание още през уикенда да участват във Втора Лига – “Черноморец 1919” и “Вихрен” (Сандански). Вече сме ставали свидетели на подобрен казус. През сезон 2016/17, “Загорец” се отказва от това да участва във Втора Лига. Шанс е даден на втория в Югоизточната Трета Лига, Марица (Пловдив). И сега изглежда, че решението на БФС е същото и “Черноморец 1919” е отборът, получил покана за участие във Втора Лига. Завръщането на професионалния футбол в Бургас е съвсем близо. Публикуваме позицията на бургазлии без редакторска намеса.

“Акули,

Имаме удоволствието да ви съобщим, че Черноморец получи покана за участие във Втора лига. Предстои от БФС да съберат необходимите документи от клуба, за да може да получи лиценз за участие във второто ниво на родния футбол. Ръководството на Черноморец е убедено, че всичко в това отношение е изрядно и е само въпрос на време завръщането ни в професионалния футбол да стане факт.

Честито на всички, които обичат Черноморец!”

– написаха от клуба във Фейсбук

Мнението на “Ритнитопъ”: Тази сложна ситуация не е прецедент за футбола ни. Особено напоследък все повече отбори предпочитат да не се възползват от правото си на промоция в по-горна дивизия, защото нямат достатъчно финансови средства. Това се оказва доста голяма пречка за развитието на един клуб.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *