Press "Enter" to skip to content

Престрелката Бербатов – Михайлов. Част поредна…

Престрелката между Димитър Бербатов и екипа му продължава срещу сегашното ръководство на футболната ни централа, начело с Борислав Михайлов.

Вчера излезе декларация за отменения конгрес на 18 март тази година. От нея става ясно, че незаконосъобразните действия на БФС са опорочили валидността на решенията на Конгреса. Ставаме свидетели на поредната престрелка между двата лагера, а краят на обвиненията в двете посоки не се вижда. Димитър Бербатов и екипът му пробват всичко по силите си, за да свалят сегашното управление, което е захапало кокала и не иска да го пусне.

Кадър от извънредния конгрес на БФС

 Ето и декларацията на Димитър Бербатов и екипа му без редакторска намеса:

Софийски градски съд реши, че Конгресът на БФС от 18 март 2022 г. е бил незаконно отменен от БФС!

Съдът е отсъдил, че Общото събрание на БФС на 18 март 2022 г. е било свикано от Изпълнителния комитет на БФС при спазена процедура по Устав и е било незаконно отменено, противно на твърденията на БФС!

За съжаление на всички желаещи скорошна промяна, съдът е решил, че БФС е опорочил изначално възможността да се проведе Конгрес на 18 март 2022 г., като е създал неяснота за провеждането му чрез бездействие на администрацията, която е допуснала публикуването на противоречива информация относно организирането на събранието (в Търговския регистър е публикувано, че събранието ще се проведе, докато на сайта на БФС пише, че е отменено).

Според съда това е опорочило процедурата по определяне на делегати, защото с разгласяването на противоречива и невярна информация относно отмяната на Конгреса, БФС е попречил на повечето членове на сдружението да вземат реално участие в събранието и да упражнят законното си право на глас.

Въпреки че се е съгласил с аргументите ни, съдът е стигнал до погрешния извод, че незаконосъобразните действия на администрацията на БФС са опорочили валидността на решенията на Конгреса. На тези единствени основания, вменени изцяло във вина на БФС, съдът е отменил взетите от Конгреса решения, като е определил двуседмичен срок за обжалване.

Предстои обжалване пред Софийския апелативен съд. С оглед на направените констатации от съда в решението, считаме, че Изпълнителният комитет на БФС трябва незабавно да възстанови членските права на неправомерно изключените 62 клуба за участието им в напълно законно свикания и неотменен Конгрес на БФС на 18 март 2022г.

БФС не е имал право да изключи тези клубове, като се позове на собственото си неправомерно поведение.

Екипът на Димитър Бербатов

Припомняме, че след този конгрес бяха извадени 62 аматьорски отбора, а Филип Филипов, Митко Димитров и Петър Величков пък са със спрени функции. Причините за наказанията им бяха, че присъставах на Конгреса организиран от Димитър Бербатов.

Във връзка с чл. 8 /предложение 19 и 22/ от ДП /2021/2022/  , на основание чл.6, ал.7 и 8 от ДП /2021/2022/ – ДК наказва Филип Филипов – Изп. Директор на ЦСКА със забрана за изпълняване на функции в БФС и от името на ФК в системата на БФС за срок от 1 една година и ЦСКА с имуществена санкция в размер на 15 000 лева.

Филип Филипов

Във връзка с чл. 8 /предложение 19 и 22/ от ДП /2021/2022/  , на основание чл.6, ал.7 и 8 от ДП /2021/2022/ – ДК наказва Митко Димитров – представител на Янтра Габрово със забрана за изпълняване на функции в системата на БФС за срок от 1 една година и Янтра Габрово с имуществена санкция в размер на 10 000 лева.

Митко Димитров

За нарушаване на нормите на етично поведение, изразяващи неуважение към ръководство и колеги, както и на чл. 8 /предложение 19 и 22/ от ДП /2021/2022/, на основание чл.6, ал.7 и 8 от ДП /2021/2022/, ДК при БФС налага на Петър Величков забрана за изпълняване на функции в системата на БФС за срок от три години.

ДК на БФС
Петър Величков

Днес от БФС излязохоха със становище след решенията на СГС.

“Във връзка с подвеждащите послания, представени в публичното пространство по отношение проведеното на 18 март т.г. в Националния дворец на културата „мероприятие“, Българският футболен съюз внася следните уточнения:

Софийският градски съд категорично обяви т.нар. конгрес на 18.03.2022 г. за НЕЗАКОНЕН и отмени всички решения, взети в подкрепа на организаторите, тъй като клубовете, участвали на въпросната дата, грубо са нарушили разпоредбите на Устава на БФС, подведени от „организаторите“ на незаконната проява.

Съдебното решение показва, че футболните клубове правилно са били изключени като членове на федерацията, което бе сторено на редовно проведения конгрес на БФС на 20.05.2022 г.

Всички други интерпретации на решението на СГС можем да окачествим като поредни опити за изопачаване на истината и подвеждане на общественото мнение.”, написаха от централата.

Мнението на “Ритнитопъ”: Престрелката между двата лагера няма край, а когато най-малко очакваме, излизат и поредните декларации спрямо едните и другите, а това дали е в помощ на българския футбол – по-скоро НЕ. Фактите говорят, че България няма класиране на голям форум от 2004 година. От сегашното ръководство се бият в гърдите, че сме победили Гибралтар и Северна Македония, които не трябва да ни бъдат критерии. Стигнахме дотам, че записахме срамни загуби от отбори като Грузия и Косово, което се превърна в историческо за тях.

Обединение между двамата няма как да има, но със сигурност едно е ясно, че краят на престрелката между двата щаба не се вижда . Продължава се битката, но не на Конгрес, както трябва да е, а по съдилищата, което е пагубното.

А трите наказания, които получиха Филип Филипов, Митко Димитров и Петър Величков не им е мястото в XXI век. Това се съотнася до комунистическия блок и култа към личността.

“Обзор на кръга”, посветен на българските национали

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *