Press "Enter" to skip to content

Къде ще се реши двубоят между “Спартак” и “Септември”?

Двата отбора се срещат в много важен мач, а цената на успеха може да се окаже оцеляването.

“Спартак” (Варна) и “Септември” (София) далеч не са на завидна позиция в класирането. Именно затова и мачът между двата отбора ще се окаже толкова решаващ в борбата за оцеляване, а в него се наблюдават и няколко интересни индивидуални двубоя. Днес ще разгледаме някои от тях.

Лирой-Жак Микелс срещу Константин Чешмеджиев

Микелс се утвърди като един от най-постоянните играчи на “соколите” в последно време. Той беше един от футболистите, дошли с промените, направени от Херо, когато пое отбора. Германецът записа неофициален дебют на 21.01.2023 г. в контролата срещу “Черноморец” (Одеса), завършила при резултат 1:1. Тогава Лирой-Жак Никелс изигра цял мач. До момента Никелс е играл цял мач в 7 от 10 случая, като обаче все още няма гол на сметката си. Това обаче не означава, че той трябва да бъде подценяван. До момента създава доста неприятности на всяка защита и е въпрос на време да вкара и дебютния си гол за “Спартак”.

От другата страна имаме един от най-постоянните защитници на “виненочервените”. След трансфера му от “Славия” през зимната пауза, 27-годишният северномакедонец е изиграл 90 минути в 8 от общо 10 мача. С борбеност и себераздаване в мачовете дотук, той неслучайно си гарантира твърдото титулярно място в отбора на Светослав Петров.

Константин Чешмеджиев

Роберто Сиера срещу Красимир Станоев

Испанецът също дойде в отбора на Димитър Димитров през зимната пауза. Оттогава обаче той е играл цял мач в общо 9 от 10 случая. Той също направи неофициалния си дебют във вече споменатата контрола срещу именития украински съперник. Оттогава той се е доказал като един от най-постоянните играчи в отбора на Херо.

От другата страна имаме един от най-добрите играчи на “Пирин” (Благоевград) от есенния полусезон. След силния си период в отбора, който сега е ръководен от Христо Янев, той беше привлечен от “Септември”. От трансфера си до сега Станоев има общо 4 от 6 пълни мача. Той също се доказа като един от най-добрите футболисти в състава на Светослав Петров.

Красимир Станоев

Кристиано Фигейредо срещу Димитър Шейтанов

Нямаше как да минем, без да ви покажем и вратарите.

Фигейредо е още един от играчите, дошли заедно с Херо през зимната пауза. Той веднага измести тогавашния страж на “соколите” Иван Дичевски и се превърна в неизменна част от титулярния състав на “Спартак”. Общо не е взел участие само в два мача, а откакто е вратар на отбора си, има две сухи мрежи, като едната е срещу “Хебър” в Пазарджик.

Срещу него ще застане Димитър Шейтанов – изключително добре познато лице в родния ритнитоп, като той стои под рамката на “Септември” още от самото начало на сезона. Шейтанов записва и доста прилични изяви, с които често попада и в нашите статистики в Обзор на кръга.

Кристиано Фигерейдо

Мнението на Ритнитопъ: Показахме ви едни от най-добрите играчи на отборите, които ще изиграят един от най-интересните мачове от борбата за оцеляване през този сезон. Всеки от отборите си има своите достойнства, а индивидуалните качества са само едно от тях. Едно обаче е сигурно: ще се получи мач с добър заряд и двата отбора ще преследват една оказва се доста трудно постижима цел: запазването на мястото си сред най-добрите.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *