Press "Enter" to skip to content

Втора лига: Ексцесивен или просто обикновен уикенд?

През изминалия уикенд станахме свидетели на мач от второто ниво на футбола у нас. Срещата между “Созопол” и “Беласица” (Петрич) беше едно от зрелищата във Втора лига през уикенда.

През първото полувреме не се зачете гол на “Беласица”, но това беше предпоставка за искри между двата отбора. След това двата тима си размениха по няколко положения – Димитър Законов за тима на “Созопол” и Айвън Ангелов за “Беласица” направиха интересни атаки, но безуспешни и резултатът остана 0:0 на полувремето.

През втората част почти 10 минути не се игра футбол, след като напрежението ескалира при начало на атака от страна на “небесносините” по десния фланг, която съдията спря. Намесиха се футболисти и част от двата щаба, като се стигна и до физическа саморазправа между футболистите на терена. Тази ситуация завърши с 2 червени картона – единият бе за Антонио Ласков от отбора на домакините, а другият бе за Мартин Русков от “Беласица”. Това не успокои положението и червен картон си спечели и Мариян Димитров от отбора на домакините. Така “Беласица” останаха с човек по-малко, а “Созопол” с двама. 

След като беше подновена играта, фенове на петричани провокираха футболистите на “Созопол” и няколко тръгнаха да прескачат огражденията, за да се саморазправят, но това не се случи. Вратарят на “небесносините” получи жълт картон за забавяне на времето, след като имаше 7 минути добавено време, а срещата завърши, както и през първата част, а именно 0:0.

След края на мача футболисти на “Созопол” тръгнаха да излизат на улицата, за да се саморазправят с въпросните фенове, а след това се включиха щабовете на двата отбора.
Чисто футболно нищо не се случи в този мач. 

Мнението на “Ритнитопъ”: Втора лига има и своите хубави двубои, но този определено не беше един от тях. Срещата по-скоро беше олицетворение на родния футбол из ниските аматьорски дивизии, където се срещат точно такива ексцесии, а не на такава, която се води професионална футболна лига.

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *