Press "Enter" to skip to content

Българските таланти зад граница – Мартин Митев

Продължаваме нашата рубрика, в която Ви представяме родните таланти зад граница. Днес ще Ви представим Мартин Митев.

Кой е Мартин Митев?

Мартин Митев е роден на 14-ти април 2004 г. в София. Висок е 176 см. Позицията му на терена е централен нападател, но може да играе и по крилото. Мартин мечтае някой ден да играе за националния отбор на България.

Интересен факт е, че има роднинска връзка с легендата на българския футбол – Димитър Якимов.

Започва да тренира като малък в отбора на „Локомотив 101“ (София), преди да премине в академията на „Локомотив“ (София). Там негови треньори са Георги Борисов, Михаил Михайлов, както и Виктор Михайлов. В тима на столичните „железничари“ оставя добра следа и трудът му не остава незабелязан.

Мартин с екипа на “Локомотив” (София)

Пътят към Белгия

През 2019 година взима решение да отиде да играе зад граница – в Белгия. Там е и до ден днешен за отбора на „KVV Thes Sport“, където играе с номер 9. През миналия сезон Мартин записа 17 гола от 25 мача. На проведен турнир за „Купа Ham“, в местност Лимбург, отбеляза на полуфинала и класира отбора на финал, а след това на финала отбеляза победния гол!


Марто с екипа на „KVV Thes Sport“

Шокиращо е, че момче с качествата на Митев все още не е играло за юношеските ни гарнитури. Мартин чака да получи повиквателна, но децата, които играят зад граница, трудно биват забелязвани. Особено тези без връзки с треньори или администрацията на БФС и футболни клубове.

Мнението на “Ритнитопъ”: От БФС трябва да направят така, че да не изпуснем талант като Мартин, който блести в Белгия, като го викат в юношеските гарнитури. Ние вярваме, че той ще успее, но трябва да знае, че по пътя си ще срещне много трудности, които ще трябва да преодолее.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *