Press "Enter" to skip to content

Българските надежди зад граница – Неджиб Хаджъ

Отново е време за нашата рубрика, в която ви представяме родните таланти зад граница. Днес ще ви представим Неджиб Хаджъ, който впечатлява по немските терени.

Kой е Неджиб Хаджъ?

Неджиб Хаджъ е роден на 15 август 2005г., в Айтос, България. Висок е 176 см. Играе на позицията полузащитник.

Още от ранна детска възраст започва да тренира в местния „Вихър“ (Айтос).  Възпитаник е на треньорите Милен Минчев и Борис Николов. Когато е едва на 11-годишна възраст, той има оферти от „Нефтохимик“ (Бургас) и „Черноморец“ (Бургас), но съдбата му е отредила друго, тъй като заминава със своето семейство зад граница.

Пътят в Германия.

Неджиб се озовава в Германия, продължавайки да мечтае за футболната топка. Той започва да играе в отбора на “HAMMER SpVg” (футболен клуб на немски асоциации от град Хам, Северен Рейн – Вестфалия). Там методист на школата е шеф-скаутът на юношите на един от грандовете в Германия –  “Борусия” (Дортмунд). След силните си изяви, не остава незабелязан и така пристига оферта от „Шалке 04“, където той преминава през 2018 година.

Неджиб с екипа на “Шалке 04”

Днес той продължава своето развитите в юношеските  формации на тима от Гелзенкирхен. Всяка година е сред лидерите на отбора, като често асистира и бележи попадения.

Неджиб Хаджъ в сблъсък с футболист на “Борусия” (Дортмунд)

За разлика от някои таланти, които пишем, от БФС този път са са се ориентирали. Неджиб е част от юношеския ни национален отбор.

Облича националната фланелка за пръв път на приятелския турнир “Виктор Баников” в Украйна. Там отбелязва единственото попадение в мач с Грузия, което ни носи третото място.

Неджиб в мача с Грузия

Мнението на “Ритнитопъ”: За разлика от другите ни таланти, които се намират зад граница, от БФС са се ориентирали и Неджиб е част от младежките ни формации.

Неговата история е доказателство, че щом искаш нещо, ще се случи, тъй като самият той е извървял пътя от родния „Вихър“ Айтос до един от грандовете на немския футбол – „Шалке 04“.

Надяваме се Неджиб да е част от новото поколение български футболисти, които ще прославят родината ни на европейската футболна карта.

Гледайте всяка сряда “Обзор на кръга” от 20:00!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *