Press "Enter" to skip to content

Звездите, които са сред феновете на Манчестър Сити

От днес “Ритнитопъ” започва да представя на своите читатели най-известните фенове на най-добрите футболни отбори по света и у нас.

Стартираме с настоящия носител на трофея в Шампионската лига, “Манчестър Сити”и техните най-популярни фенове.

Джеки Чан

Обичаният в цял свят холивудски актьор от китайски произход Джеки Чан не скрива пристрастията си към “гражданите”. Дори през 2012 година се среща в Китай със състава, воден тогава от Роберто Манчини, по време на турнето им в азиатската страна.

Лиам и Ноел Галахър от “Оейсис”

Братята Ноел и Лиъм Галахър, които са сред основателите на емблематичната за 90-те години група “Оейсис”, са сред феновете на “Сити”, които никога не са крили пристрастията си към “гражданите”.

Пред английската преса те разкриват как са станали привърженижи на тима.

“”Манчестър Юнайтед” бе във Втора дивизия и ние бяхме водещият клуб в Манчестър за около 10 години. През 1971 година баща ми за пръв път ме заведе на “Мейн Роуд” и тогава стана – “Сити” се превърна в моя отбор”

– разказва Ноел.

Майкъл О’Лийри

Изпълнителният директор на авиокомпанията “Райънеър” Майкъл О’Лийри е сред известните фенове на “Манчестър Сити”. Състоянието на ирландския магнат се оценява на 737 млн. паунда.

През 2003 година О’Лийри отхвърля евентуално спонсорско споразумение с “Манчестър Юнайтед” под претекст, че му се вижда финансово неизгодно. Причината обаче съвсем не е изключено да е била друга.

Рики Хатън

Бившият боксьор,изправял се на ринга срещу величия като Флойд Мейуедър и Мани Пакиао, също е популярен привърженик на “Манчестър Сити”. Хатън печели титлата в полусредна категория на Световния боксов съюз, като я защитава 15 последователни пъти до 2004 година.

Преди финала на Шампионската лига през тази година в Истанбул, Хатън беше уловен от британски папараци гол до кръста сред феновете на “гражданите” в турския град.

“Сити винаги е получавал огромна подкрепа от феновете си, дори когато бяхме в Лига 1. Но аз, както и повечето от феновете на Сити, не сме си и помисляли, че ще имаме възможността да гледаме футбол на толкова високо ниво. Затова се и наслаждаваме на момента, докато го има”.

– сподели Рики Хатън пред медиите.
Хатън бе сред колоритните фенове на “Сити” в Истанбул

Мнението на “Ритнитопъ”: Английските фенове са известни с лоялността си към местните клубове, независимо в какво положение са те. Привържениците на “Сити” отново имат поводи за радост, след като доста дълго и често са били в сянката на “Юнайтед”.

Източници:


(1): https://www.goal.com/en/news/extra-time-manchester-city-fan-jackie-chan-in-good-kompany/bltfcda256f932d66cf

(2): https://www.sportingnews.com/us/soccer/news/oasis-man-city-supporters-liam-noel-gallagher-fans/bohgadh2a3lmxn2fovopveyy

(3): https://www.manchesterworld.uk/sport/football/manchester-city/famous-man-city-fans-net-worth-ricky-hatton-and-michael-oleary-4040147

(4): https://www.irishcentral.com/news/ryanair-boss-snubbed-big-money-offer-to-sign-for-manchester-united-131942173-237418061

(5): https://www.manchestereveningnews.co.uk/news/greater-manchester-news/topless-ricky-hatton-among-manchester-27096962

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *