Press "Enter" to skip to content

Тунчев: “Може и да ме накажат, но трудно се играе срещу още трима души”

Тунчев: “След такива мачове, когато наистина загубиш по този начин, поне според мен несправедливо, някак си на моменти ти се обезмисля работата.”

Наставникът на “Арда” Александър Тунчев беше силно афектиран след загубата на тима му от “Лудогорец”. След края на срещата той застана пред камерите и изрази мнението, че “не е необходимо някой друг да помага на отбора на Лудогорец”. В последно време кърджалийци са едни от най-видните поддръжници за смяната на ръководството на БФС.

Те бяха поканили и Младен Кръстаич да отиде на мач извън София, което вчера се случи.

Младен Кръстаич на вчерашния мач.

Какво заяви Тунчев след загубата?

“Допуснахме два гола и сега като ги гледах наистина можеше да противодействаме по по-добър начин. И при първия и при втория гол неща, които ги бяхме гледали, които ги бяхме говорили, но за съжаление допуснахме грешка”.

– започна Тунчев

Последва въпрос дали съдиите са повлияли по някакъв начин на крайния резултат.

“Нещата са от по-далеч. Мачът за Купата – слагат ни ние да играем сряда, след това да играем понеделник. Лудогорец играят в събота. Това са два почивни дни, в които те имат повече време да се възстановят. Каква беше причината? Нямаше мачове, имаше прекъсване, защо не ни направиха да играем за Купата в понеделник и след това и ние да играем в събота? Да бъдем равнопоставени. Не, но така е по-добре. Имаше умора, нормално е да има умора във футболистите, все пак играхме в понеделник. Лудогорец е добър отбор, не казвам нищо. Другото, което е, може и да ме накажат, но трудно се играе с още трима души против теб. Чист фал става пред него. Нарушения идентични, за тях ги отсъжда, за нас не ги отсъжда. Мисля, че абсолютно всички видяха. Съдията не ни е виновен за головете, но той така направи мача, изнерви футболистите, че неминуемо се стигна до това нещо.”

– продължи той

При втория гол на “орлите” се прояви една от старите слабости на “Арда” – статичните положения.

“Наистина е така. Ние си имаме нашите слабости, не ги крием и се опитваме да ги изчистим тези неща. Но защо е необходимо някой друг да помага на отбора на Лудогорец? Те са достатъчно добър отбор. Няма нужда от това нещо. Нали точно това искаме? Едно равнопоставено първенство да може, който е по-добър той да победи.”

– добави наставникът

Последният въпрос към Тунчев бе свързан с шансовете за Топ 6 на тима му.

“Какво да ви кажа? Доста отбори имат апетит към това нещо. Нямам идея в следващия мач кой и по какъв начин ще ни свири. Ние ще се борим и няма да се отказваме. Ако успеем да влезем, ако не ще се борим за седмото място, но пак след такива мачове, когато наистина загубиш по този начин, поне според мен несправедливо, някак си на моменти ти се обезмисля работата.”

– завърши Тунчев

Мнението на “Ритнитопъ”: Наистина силни думи от страна на Александър Тунчев, които няма как да ни накарат да се замислим. Изглежда Арда ще продължи да бъде един от клубовете, настояващи за промяна. Промяна, която вече е крайно закъсняла.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *