Press "Enter" to skip to content

Защо Ерик тен Хаг настояваше да привлече Андре Онана?

Ще се справи ли Андре Онана с високата летва, поставена от Давид де Хеа и правилен ли бе ходът на Ерик тен Хаг?

През последните 12 години “Манчестър Юнайтед” разполагаше с може би най-добрия вратар в света в лицето на Давид де Хеа. Той даде изключително много на клуба и винаги игра със сърце. Испанецът имаше доста шансове да заиграе в редица топ отбори в Европа, но предпочете да остане на “Театъра на мечтите”. С любовта към отбора и магическите си изяви на терена той спечели обичта и признанието на всеки един привърженик на “червените дяволи” по света!

Давид де Хеа с екипа на “червените дяволи”.

Де Хеа записа цели 190 чести мрежи в 545 мача с отбора от Манчестър. Той се превърна и във вратаря с най-много мачове в историята на отбора. Въпреки това, от клуба се отнесоха несериозно и без никакво уважение го оставиха да си тръгне без пари. На негово място треньорът Ерик тен Хаг наскоро привлече стража на “Интер” Андре Онана.

Най-доброто от изявите на Онана през миналия сезон вижте тук!

Важно е да отбележим, че мениджърът на “Юнайтед” и камерунският вратар вече работиха заедно в “Аякс” (Амстердам). Тен Хаг заяви в интервю пред клубната телевизия, че Онана разполага с широк набор от умения. Именно това и силният му характер са били причината “червените дяволи” да настояват да привлекат камерунеца в редиците си.

Треньорът на “Юнайтед” Ерик тен Хаг.

Най-важното за един вратар винаги са чистите мрежи. Това той не може да постигне сам. Затова ти трябва много добра защитна организация, това е ясно. Но също така вратарят трябва да притежава умения да пази мрежата си чиста. Така че това е първият критерий за добър вратар.

Но в днешно време, футболът също изисква добра игра в защита и надиграващи качества. А това е нещо, което Онана притежава. Трябват да покриваш и двете области. Така че да, щастливи сме, разбира се.

Мисля, че с физическото си присъствие и характера си, той гори за победи. Той е толкова, толкова нетърпелив да печели трофеи и ще помогне на отбора да достигне по-високи нива.

– обясни Ерик тен Хаг относно Онана

Интересен факт е, че Онана е играл и с левия централен защитник на “Юнайтед” и световен шампион Лисандро Мартинес. Това се случва по време на престоя им в “Аякс”. Тен Хаг смята, че връзката, която вратарят може да създаде със защитната четворка – не само с топката, но и в организационно отношение, може да добави ново измерение към стила на “червените дяволи”.

Андре Онана с екипа на “Манчестър Юнайтед”.

Имаше ли добри отношения с Мартинес в Аякс? Да, разбира се. С централната линия тази комуникация е много важна. Това винаги е много важно. Става въпрос за сътрудничеството, екипа. Вратарят със задната си четворка, вратарят с целия си отбор. Трябва да бъде свързано.

Трябват ти социални и комуникационни умения да докараш това до най-високо ниво. На нивото с търсенето и стандартите, които са много високи във Висшата лига и особено в “Манчестър Юнайтед”.

– завърши нидерландският специалист

Мнението на “Ритнитопъ”: Андре Онана безспорно е един от най-добрите вратари в Европа в момента. Дали обаче ще издържи на напрежението във велик клуб като “Манчестър Юнайтед” всички тръпнем в очакване да разберем. Де Хеа вдигна летвата твърде високо и се надяваме камерунският вратар дори да надмине постиженията и успехите на испанеца. Пожелаваме на Андре Онана много късмет на вратата на “червените дяволи” и вярваме, че той ще се справи достойно!

Източници:


(1) Ganley, J. (2023, July 21). Ten hag: Why we signed Onana. Official Manchester United Website. https://www.manutd.com/en/news/detail/erik-ten-hag-explains-why-man-utd-decided-to-sign-andre-onana-from-internazionale
(2) David de Gea – Player profile. (n.d.). Football transfers, rumours, market values and news | Transfermarkt. https://www.transfermarkt.com/david-de-gea/profil/spieler/59377
Снимки:
(1) https://assets.manutd.com/AssetPicker/images/0/0/18/202/1231556/AO_HERO_11690038614026.jpg
(2) https://images.teamtalk.com/content/uploads/2022/07/19203500/Erik-ten-Hag-Man-Utd-manager.jpg
(3) https://imgresizer.eurosport.com/unsafe/1200×0/filters:format(jpeg)/origin-imgresizer.eurosport.com/2022/02/21/3325249-67985248-2560-1440.jpg

Повече за отборът с най-висока посещаемост в света прочетете тук!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *