Press "Enter" to skip to content

Нещо ново – Световното първенство през 2030 година

Нека заедно разгледаме какво ще видим на Световното първенство по футбол през 2030 г. – ФИФА определено отново изненада с решението си.

ФИФА определи къде ще се проведе Световното първенство през 2030 г. като определено експериментите с формата и страните домакините продължава. През 2026 г. Мондиалът ще се проведе в три страни – САЩ, Канада и Мексико, а отборите ще бъдат 48.

Едно от най-интересните неща свързани със Световното първенство по футбол през 2030 г. е неговата локация.  За първи път в историята, Мондиалът ще се проведе в шест различни държави и то на три различни континента. Аржентина, Уругвай и Парагвай в Южна Америка ще приемат първите три мачове от първенството. Мароко също е една от страните домакини. Останалите две държави са Португалия и Испания. Националните отбори на всяка една страна-домакин на Световното първенство ще се класира автоматично и няма да играе квалификации за Мондиала.

Отборът на Уругвай спечелил световното първенство през 1930 г.

За това свое решение, ФИФА е доста критикувана както от мнозина футболни фенове, така и от редица анализатори. Наистина е странно, че в Южна Америка ще има само три срещи. Това ще бъде сериозно неудобство за играчите и отборите.

Друг интересен факт е, че се навършват 100 години от първото Световно първенство по футбол. То се провежда през 1930 г. в Уругвай, като “урусите” завинаги остават в историята като първите Световни шампиони. Точно това е и една от причините първите двубои на Мондиала след седем години да стартира в Южна Америка.

Мнението на „Ритнитопъ“: Световното първенство не е само за футбол, но и за културен обмен. Феновете от различни части на света ще се съберат, за да споделят своите традиции. Със сигурност можем да очакваме, че Световното първенство по футбол през 2030 година ще бъде незабравимо и вълнуващо събитие, което ще обедини хора от целия свят в името на спорта и приятелството.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *