Press "Enter" to skip to content

Йордан Лечков: Поемам ангажимент, че ще направя предложение за рестриктивни действия относно чужденците

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков смята, че няма база за сравнение между футбола в България и в Унгария.

Йордан Лечков днес бе гост в “Арена спорт” по БНТ, където говори по актуалните теми относно националния отбор и първенството.

Лечков започна първо да говори по темата за националния отбор.

“Липсва ни класа. Малко повече се спекулира, защото това са първите стъпки на този национален селекционер с тези млади момчета. Би следвало да се изчака, да имаме малко повече търпение. Ако бяхме били Черна гора нямаше всички специалисти да излязат от дупките си. Аз гледам мача и казвам това, което виждам. Аз уважавам всички хора, които ежедневно влагат умения, пари, средства, време, желание и сърце за футбола. Нека не говорим за стадиони и бази, вътрешното ни първенство куца. Обещавам, че повече няма да бъда толкова толерантен.”

– заяви Лечков
Кадри от срещата с Черна гора

Следващият въпрос бе свързан с броя на чужденците в родния шампионат.

“Футболът се явява социален отдушник. Българинът чака грешка на националния отбор, за да почне да плюе. Поемам ангажимента, че ще направя предложение в Изпълкома за рестриктивни действия относно чужденците. Ние го бяхме направили, но клубовете нарушиха. Без държавата няма как да се получи.”

– добави той

Бившият футболист коментира и призивите на Димитър Бербатов за оставка на настоящото ръководство на БФС.

“Престанете да казвате кандидат-президента Бербатов! Отдавна си избрахме президент. Аз години наред казвам нещата такива, каквито са, гледам реално. Но някои хора, които имат мераци да управляват, прекаляват. Уважавам тези, които правят нещо за футбола, влагат времето си, сърце, пари, правят го с любов”.

– каза Лечков

Йордан Лечков се надява младите състезатели да го опровергаят с успехите си в националния отбор.

“Тези хора никой не ги кара да идват в националния отбор. Те са платени. Националният отбор е трамплин. Аз бях най-скъпо платеният футболист в “Бундеслигата”. Ако не тренираш ежедневно, няма как да се получи. Говоря от опит. Колкото повече владееш топката, толкова повече обезверяваш съперника. При нас е обратното. Аз искам най-после да бъда опроверган.”

– завърши Лечков

Мнението на Ритнитопъ: Системата отдавна е спряла да работи. Същите, които я накараха да спре да функционира, сега се опитват да я накарат да тръгне напред. Промяната е наложителна. Реформата е спешна. При нас винаги е виновен някой друг. На футболистите са им виновни треньорите и обратното. Хората в БФС се мислят за безгрешни. Хубаво е да погледнем действителността и тя е че сме най-зле от всички държави на Балканите във футболно отношение.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *