Press "Enter" to skip to content

“Левски” предлага нови дати за мачовете от Купата на България.

Добра идея ли изместването на мачовете за Купата на България?

Представителят на “Левски” на вчерашния жребий за 1/16- и 1/8-финалите за Купата на България Райко Якимов отправи предложение от страна на клуба за промяна на датите за първия и втория кръг на турнира.

По предвалителен разчет на БФС датите на 1/16- и 1/8-финалите са 29-30 ноември (вторник и сряда) и 6-7 декември (вторник и сряда).

От “Левски” искат срещите да се изиграят съответно на 24-25 ноември (четвъртък и петък) и 29-30 неомври (вторник и сряда):

“От редовния кръг в първенството, който се играе на 11, 12, 13 и 14 ноември до Купата има 16 дни. Ако мачовете свършат до края на ноември, футболистите ще имат 30 дни почивка”

– каза Райко Якимов
Администраторът на “Левски” Райко Якимов

“Във вторник има заседание на УС на Лигата, но подобно решение е свързано най-вече с календара на БФС и окончателното одобрение от страна на Изпълкома. На базата на предложението на “Левски” ще събера мненията на всички клубове. Нека всеки каже своята идея. През УС на Лигата ще направим окончателно предложение към БФС. Може да има по-добър вариант от това, което сме избрали съвместно като вариант до момента”.

– коментира председателят на ПФЛ Атанас Караиванов
Председателят на ПФЛ Атанас Караиванов

Последният кръг в родното първенство за тази календарна година завършва на 14-ти ноември. На 16 и 20-ти ноември националният ни отбор има насрочени контроли с Кипър и Люксембург като гост.

Мнението на “Ритнитопъ”: В предложението на “сините” има резон. Дефакто почивка между сезон 2021/22 и 2022/23 не съществуваше. Футболистите също се нуждаят от почивка и такава ще могат да получат единствено по време на зимната пауза.

Друг аргумент в полза на предложението е фактът, че футбол няма да има и в останалите първенства. В много от тях причината е, че голям процент от играчите ще играят на световното първенство в Катар, но все пак трябва да отбележим и тази подробност.

Предстои да разберем какво решение ще бъде взето.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *