Press "Enter" to skip to content

БФС и Илиан Илиев – удавникът и сламката

Илиaн Илиев беше представен като новия селекционер на националния ни отбор. Намери ли БФС сламката, с която ще си осигури още малко въздух?

През последните няколко седмици се нагледахме на спекулации кой ще е новият национален селекционер. Чуха се много имена. В крайна сметка бе избран Илиан Илиев.

Защо точно той?

От спортно-техническа гледна точка, изборът на Илиан Илиев е най-добрият към този момент. Той издигна отбора на “Черно море” до немислимото до момента първо място след 15 кръга. Освен това, тимът показва и много добра игра, особено в дефанзивен план. Като цяло, “моряците” са най-стабилният отбор от началото на кампанията. Това най-вече се дължи на факта, че той е наставник на тима от 2018 г. и имаше време да накара състава да изглежда по начина, по който той иска.

След последните мачове, в които представителният ни състав далеч не се представи по добър начин, много хора останаха разочаровани от треньора Младен Кръстаич. И това също е обяснимо. Още преди идването му се появиха слухове, че той е близък с ръководството. Може би още тогава загуби доверието на футболните фенове в България. Последваха и очаквани резултати. Но ние неведнъж сме повтаряли, че селекционерът е най-малкият проблем в цялата схема.

Така трябваше да се търси нова сламка, която да даде въздух на удавника в лицето на БФС. Такава явно се е намерила в лицето на треньора на “Черно море”, който е един изключително качествен и грамотен специалист.

Защо се е съгласил?

В пресконференцията, на която официално бе обявен като национален селекционер, той сподели, че се е чувствал длъжен да помогне на България.

Дълго мислих над това предложение. След като си прекарал 5-6 години на едно място, трудно се напуска този комфорт. В такъв труден момент, в какъвто се намира нашият национален отбор, от който съм бил част, аз съм длъжен да дойда да помогна.

– сподели Илиан Илиев

Мнението на “Ритнитопъ”: Грешно е да мислим, че каквото и да е във футбола ни ще се оправи изведнъж със смяната само на един човек, който далеч не е на върха на спорта у нас. Ясно е какво трябва да стане, за да има положителна промяна във футбола ни. Това обаче засега няма изгледи да стане. Трябват оставки. Но не на селекционера, не на някой друг треньор, не на назначени директори, а на “избрания” президент на БФС.

Дотогова, не ни остава нищо друго, освен да пожелаем успех на Илиан Илиев. Дано му бъде дадено време, защото няма по-точен човек от него за този пост.

Не можем ли да следваме добрите практики на другите?

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *