Press "Enter" to skip to content

Г-н Георги Иванов, не разбрахте ли, че никой не ви иска?

На 15-ти март се очаква Българският футболен съюз да има нов президент. Едно е сигурно – феновете не искат това да е Георги Иванов – Гонзо.

“Когато правиш нещо, прави го така, сякаш целият свят те гледа”. Думите на Томас Джеферсън са напълно приложими за предстоящия Конгрес за нов президент на Българския футболен съюз, който ще се проведе утре, 15-ти март. Дългоочакван ден за българския фен, за българската общественост, която се надява да бъде даден рестарт на футбола в страната след години, в които се задълбаваше в дъното.

7 кандидати ще влязат в битката – Димитър Бербатов, Георги Градев, Георги Захариев, Манол Иванов, Петьо Костадинов, Михаил Касабов и Георги Иванов – Гонзо.

Няма съмнение, че привържениците искат Бербатов да поведе тази, надяваме се, нова ера за най-популярния спорт в света. Но на Конгреса гласуват клубовете, не феновете. Основните фаворити за поста са трима – Касабов, Гонзо и Бербатов.

Единственo от бившия нападател на “Манчестър Юнайтед” можем да очаквам реформи. Другите двама са представители на статуквото и сегашното ръководство. Самият Гонзо сподели, че иска да завърши сегашната програма на централата, която е до 2026 г. А след това какво? Касабов добави, че не трябва да се очакват от него “резки движения”.

Ако Георги Иванов – Гонзо поеме контрола в БФС, вече няма връщане назад. Този Конгрес е последната възможност за промяна във футбола ни. След това, може вече да е късно.

“Бил съм футболист, треньор и директор – следващата крачка е да бъда президент”.

Г-н Иванов показва завидно самочувствие в последните дни, като пред Sportal заяви, че е “бил футболист, треньор и директор – следващата крачка е да бъда президент”. Това са думите на човек, който се е самозабравил. Тук изобщо няма да засягаме темата с неговото образование.

Гонзо бе технически директор на Българския футболен съюз от 2022 г. Докато заемаше поста, той на няколко пъти показа, че няма капацитет за ръководител.

В българския национален отбор трябва да играят само българи. Докато аз съм директор на националните отбори, чужд играч, с чужд паспорт, с друг цвят на кожата няма да играе

– думи на Гонзо за това защо националният отбор не бива да включва натурализирани играчи

Каквото и да стане на Конгреса на 15-ти март, едно е сигурно – ако Георги Иванов-Гонзо е избран за президент, аз приключвам с българския футбол. Ще сме имали два шанса за промяна и ще сме ги пропиляли с лека ръка. Най-тъжното е, че това описва България перфектно – възможности за промяна, само за да има подмяна. Писна ми. Искам да видя български национален отбор на голям форум. Искам да видя български отбори със силни постижения в Европа.

Ако си мислите, че промяната ще се случи с едно щракване на пръстите, дълбоко се лъжете. Ще са необходими години преди да видим напредъкът. Но тук борбата е по-голяма. Борбата е за Цар Футбол. И утре ще разберем дали сме я спечелили.

Мнението на “Ритнитопъ”: От самото начало от “Ритнитопъ” призоваваме за промяна в българския футбол. На 15-ти март 2024 г. ще разберем дали тя ще настъпи. Както е казал бившият президент на САЩ Барак Обама: “Промяната няма да дойде, ако се надяваме на някой друг или ако искаме да изчакаме известно време. Ние сме хората, който сме чакали”. ДА ИМ БИЕМ ШУТА!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *