Press "Enter" to skip to content

Арена “Саяна” в Перник стана мечтаният спортен празник

Турнирът на Арена “Саяна” в град Перник, проведен на терените на Slay Complex, събра отбори от 9 училища в едно вълнуващо спортно събитие. Състезанието представляваше идеалната възможност за младите таланти от различни учебни заведения да измерят своите сили и умения по футбол.

За пореден път се получи страхотен спортен празник с огромна посещаемост и уникални детски емоции, гарантирани с марката Арена “Саяна”.

В полуфиналите видяхме впечатляващи представяния от страна на отборите. В сблъсъка между 10-то ОУ “Алеко Константинов” и СУ “Петър Берон”, последният изплъзна с победа 5:0. В другия полуфинал “Свети Иван Рилски” доминираше, печелейки с 6:0 срещу 7-мо ОУ “Георги Сава Раковски”. Така се нарисуваха финалистите – СУ “Петър Берон” и “Свети Иван Рилски”.

Битката за трето и четвърто място предложи невероятен мач, като 7-мо ОУ Георги Сава Раковски се върна в мача с гол в последната минута. След дузпи 10-то ОУ “Алеко Константинов” спечели бронзовите медали, като показаха стойност и постоянство в напрегнатия мач срещу 7-мо ОУ “Георги Сава Раковски”.

В големия финал СУ “Петър Берон” и “Свети Иван Рилски” влязоха в сърцато съревнование. Но отборът на “Свети Иван Рилски” се наложи с резултат 5:0.

Крайно класиране:

  1. СУ “Д-р Петър Берон”
  2. 12-то ОУ “Васил Левски”
  3. ОУ “Свети Иван Рилски”
  4. 7-мо ОУ “Георги Сава Раковски”
  5. ОУ “Алеко Константинов”
  6. 6-то ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”
  7. 11-то ОУ “Елин Пелин”
  8. ОУ “Св. Св. Кирил и Методий Драгичево”
  9. 13-то ОУ “Св. Св. Кирил и Методий

Мнението на “Ритнитопъ”: Винаги е радващо, когато се провеждат подобни събития! Футболът ни обединява и ние от “Ритнитопъ” сме щастливи да виждаме емоцията у децата! Поздравяваме всички участници и желаем успех на малчуганите, които ще играят на следващите турнири!

Повече за турнира Арена Саяна в Самоков от септември 2023 г. прочетете тук!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *