Press "Enter" to skip to content

Ясна е групата на България за Евро 2024 по минифутбол

България е водач на група Е. В нея попадат още отборите на Сърбия, Португалия и Грузия.

Ясен е целият жребий за Европейското първенство по минифутбол в Сараево, Босна и Херцеговина. България е водач на група Е с отборите на Сърбия, Португалия и Грузия.

Два от трите тима излязоха от групата си на Световоното първенство през 2023 в ОАЕ. Грузия впечатли всички, след като с пълен актив оглави групата си, надигравайки тогавашния актуален първенец на планетата Мексико.

Тимът отпадна на елиминациите с дузпи от домакина ОАЕ, но показа своята класа. Отново сме в една група с грузинците, както и на предишното Европейско първенство. Тогава ги победихме с 2:0.

Португалия също излезе от групата си в ОАЕ, завършвайки на второ място след бронзовия медалист Унгария. После иберицийте срещнаха Азербайджан, а азерите спечелиха, за да си уредят 1/4-финал с нас. Сърбия бе в групата на Португалия на Мондиала и завърши на трето място.

Мнението на “Ритнитопъ”: Пожелаваме успех на Българския национален отбор по минифутбол на Европейското първенство, както и на партньорите ни от Българска асоциация мини футбол!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *